Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lekári o Veteškovi: Je to úplne normálny pacient

Milan Májek
Milan Májek

BRATISLAVA - Žiadna nadštandardná starostlivosť a prehnané privilégiá. Podpredseda parlamentu Viliam Veteška je podľa lekárov ako každý iný pacient. V utorok absolvoval náročnú operáciu hlavy, včera ho previezli z jednotky intenzívnej starostlivosti na ARO. Jeho život nie je ohrozený.

Politik leží v izbe pre prominentov. Tá však nemá ani samostatnú toaletu či televízor. Je však sám a má pokoj od ostatných pacientov. Zatiaľ neprijíma žiadne návštevy, výnimkou je jeho rodina. Tá prišla za Viliamom Veteškom podľa našich informácií už krátko potom, ako sa prebral z narkózy. Stalo sa tak ešte v utorok večer. „Je to absolútne skromný človek, skromný pacient. Po operácii je vyčerpaný a unavený, chce mať pokoj a spať,“ povedal Novému Času šéf ARO Milan Májek.

Neurochirurgovia presnú diagnózu pacienta zatiaľ nezverejnili. Neželá si to sám Viliam Veteška. Je známe len to, že mal „nález na mozgu“, ktorý si vyžiadal neodkladný zákrok. S výsledkom operácie sú však lekári spokojní. Ak všetko pôjde podľa plánov, známy politik opustí nemocnicu možno už čoskoro. „Bežný pacient je zhruba po 7 až 9 dňoch prepustený do domácej liečby. Takže je pravdepodobné, že asi po týždni pôjde domov aj on,“ zdôraznil primár neurochirurgie Robert Illéš. Odborníci sa zhodujú, že kľúčové pre Viliama Vetešku budú nasledujúce hodiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu