Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vetešku operovali až osem hodín!

Viliam Veteška
Viliam Veteška

BRATISLAVA - Zdravotný stav podpredsedu parlamentu Viliama Vetešku (ĽS-HZDS) je po dnešnej niekoľkohodinovej operácii mozgu bez komplikácií. Zákrok trval viac než sedem hodín, ale nesprevádzali ho dramatické situácie, povedal novinárom chirurg Juraj Šteňo, ktorý politika operoval.

Bližšie podrobnosti o Veteškovom ochorení lekár nechcel prezradiť, pretože na to nemal súhlas pacienta a vedenia nemocnice. Podľa médií mal podpredseda parlamentu na mozgu nádor. Šteňo pripomenul, že odobraté tkanivo ešte vyšetria odborníci.

"Operácia bola dlhá, pretože chorobný proces mal zložité vzťahy k okolitým štruktúram," povedal Šteňo, ktorý je šéfom neurochirurgickej kliniky bratislavskej fakultnej nemocnice na Kramároch. Išlo o "doležité štruktúry a cievy" v mozgu, dodal lekár.

Neurochirurg krátko po operácii neočakával, že by sa mal Veteškov zdravotný stav zhoršiť. "Predpoklad je taký, že by to malo prebiehať dobre," povedal. Prvých 24 hodín po zákroku je však vždy kritických, dodal.

Vetešku hospitalizovali v sobotu, keď mal kandidovať na predsedu vládnej ĽS-HZDS. Neskoršie vyšetrenia odhalili bližšie neurčený nález na mozgu a hoci Veteškov život nebol v bezprostrednom ohrození, operácia bola podľa vyjadrení lekárov nevyhnutná.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu