Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poprad čelí škandálu, VIDEO pohľad do najintímnejších útrob mesta: Kráľovské WC za obrovskú sumu!

Na úrade v Poprade si na toalety potrpia. Zobraziť galériu (8)
Na úrade v Poprade si na toalety potrpia. (Zdroj: FB/Oliver Ondráš)

BRATISLAVA/POPRAD - Už ste niekedy videli zrekonštruované toalety na slovenskom úrade za viac ako 82-tisíc eur? Ak nie, máte jedinečnú možnosť si ich odskúšať v Poprade, a to dokonca aj so štyrmi turbo sušičmi za ďalších takmer 6000 eur. Nečudo, že obyvateľov tento krok vedenia mesta poriadne rozhorčil a poukazujú na to, že za túto sumu by sa už dal postaviť aj nový rodinný dom.

Vaše tipy

Aj takto to vyzerá v Poprade na pánskom wc.
Zobraziť galériu (8)
Aj takto to vyzerá v Poprade na pánskom wc.  (Zdroj: FB/Oliver Ondráš)

Poprad čelí škandálu, VIDEO
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB/Oliver Ondráš)

Mesto Poprad na čele s primátorom Jozefom Švagerkom uzatvorilo v auguste minulého roka na základe cenovej ponuky zhotoviteľa, spoločnosti EXCLUSIVE DESIGN s.r.o, ktorá bola predložená v rámci zákazky s nízkou hodnotou, zmluvu o dielo. Tá sa týkala "rekonštrukcie sociálneho zázemia vo vestibule MsÚ pri zasadačkách" a jej cena sa vyšplhala na 71 981,90 eur s DPH. Zaujímavosťou je, že v rámci investícií na rok 2016 pôvodne bolo na túto rekonštrukciu vyčlenených iba 52-tisíc eur.

Dodatok k zmluve
Zobraziť galériu (8)
Dodatok k zmluve  (Zdroj: FB, poprad.sk)

V novembri podpísalo mesto dodatok k zmluve, ktorý ju navýšil o ďalších viac ako 10-tisíc a výsledná cena dosiahla 82 584,21 eur. Pribudli ďalšie položky, ktoré zahŕňali či už to stavebné práce alebo materiál. V rovnakom mesiaci sa ešte objednali od tej istej firmy aj štyri turbo sušiče rúk za 5760 eur. Výsledná suma tak presiahla hranicu 88-tisíc, za ktorú by sa dal už podľa kritikov postaviť aj rodinný dom, či kúpiť poriadny byt.

Objednávka na sušiče rúk
Zobraziť galériu (8)
Objednávka na sušiče rúk  (Zdroj: FB, poprad.sk)

Zmluva sa navýšila o viac ako 10-tisíc eur kvôli týmto položkám.
Zobraziť galériu (8)
Zmluva sa navýšila o viac ako 10-tisíc eur kvôli týmto položkám.  (Zdroj: FB, poprad.sk)

Vynovené toalety sú už v prevádzke a nezdá sa, že by obyvateľov Popradu či ich návštevníkov veľmi ohúrili. Na sociálnych sieťach sa množia negatívne reakcie na konanie mesta a ľudia považujú takto vynaložené prostriedky za úplne neadekvátne. "No a že kam idú peniaze. Fuj, hanbite sa," napísala na Facebooku Slavomíra. "To snáď nemyslíte vážne, takto sa strácajú eurá?," dodal Stanislav. "Také drahé wc nemajú ani šejkovia v Dubaji," reagoval Vlado.

Poprad čelí škandálu, VIDEO
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB)

Ľudia sa pýtajú aj na to, kto "blízky mestskému úradu si prilepšil o pár desiatok tisíc eur" či "kde skončilo ostatných 62000 eur". Nechce sa im veriť, že na rekonštrukciu toaliet musela byť poskytnutá taká obrovská suma.

Poprad čelí škandálu, VIDEO
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: FB)

O reakciu sme požiadali hovorcu Mestského úradu Poprad aj priamo primátora Jozefa Švagerka, ktorý zmluvu podpisoval. Zatiaľ sa nikto z nich nevyjadril.

Viac o téme: ToaletyPopradRekonštruakcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu