Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Veteška má nález na mozgu, budú ho operovať

Viliam Veteška
Viliam Veteška

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Viliam Veteška, ktorého v sobotu hospitalizovali pred očakávanou kandidatúrou na predsedu vládnej ĽS-HZDS, sa musí podrobiť operácii mozgu.

Podľa najnovších informácií televízie TA3 má Viliam Veteška nález na mozgu, čo potvrdil televízii TA3 aj samotný Veteška.

Operácia sa uskutoční v najbližších dňoch v Bratislave. Veteška podľa lekára dostal o svojom stave podrobné informácie a so zákrokom súhlasil. Operácia mozgu podľa Kukumberga zo sebou nesie riziko, pre odborníkov však pôjde o rutinný zákrok. Po operácii by sa mal pacient zotavovať jeden až dva týždne.

Viliam Veteška o konkrétnom termíne operácie hovoriť nechcel. "Nič sa ma teraz nepýtajte, poprosím vás, aby ste rešpektovali môj zdravotný stav. Viac o ňom vám teraz nepoviem. Telefón mám zapnutý len kvôli tomu, ak by mi volala moja rodina. Sústredím sa na liečbu. Ďakujem za pochopenie," povedal dnes pre TASR Veteška.

"Cítim sa dobre (...) Som pripravený bojovať," zdôraznil s tým, že politika ide bokom. "Som zodpovedný sám pred sebou a svojimi blízkymi, rodinnými priateľmi," povedal Veteška telefonicky pre TV Markíza a poďakoval svojim priaznivcom za podporu.

Veteška (53) prišiel za lekármi v piatok pre veľkú únavu. Hospitalizovali ho v sobotu ráno po podrobnejšom vyšetrení. Politik sa k svojej chorobe zatiaľ nechcel podrobnejšie vyjadriť.

Bývalý podnikateľ v cestovnom ruchu mával podľa vlastného vyjadrenia problémy aj s vysokým tlakom alebo s pohybom. V januári si liečil bedrový kĺb v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej.

Na sobotňajšom sneme Ľudovej strany-Hnutia za demokratické Slovensko chcel Veteška pôvodne kandidovať proti doterajšiemu predsedovi strany Vladimírovi Mečiarovi. Namiesto Vetešku nakoniec kandidoval jemu blízky trnavský krajský župan Tibor Mikuš, Mečiar však podľa očakávania získal veľkú väčšinu hlasov delegátov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu