Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Odborníčka na vzťahy v rodinách: Barbare treba pomôcť!

Barbara (18) podľa odborníčky konala vo veľkom strese.
Barbara (18) podľa odborníčky konala vo veľkom strese.

PREŠOV - Dievčina musela prežívať úplné muky. Barbara S. (18), ktorá je obvinená, že vyhodila zo siedmeho poschodia svoje novonarodené dieťa, sa bála okoliu povedať, že je tehotná. Odborníčka na vzťahy v rodine si myslí, že konala v strese a nemožno ju obviňovať.

„Zrejme mala obrovský strach. Vôbec by som ju neobviňovala. Teraz ju treba podržať a nie odťahovať od nej ruky,“ tvrdí o Barbare, ktorá je momentálne hospitalizovaná na prešovskej psychiatrii, odborníčka na vzťahy v rodine Anna Klimáčková.

Myslí si, že dievčina bola na všetko sama. „Toľké mesiace všetko tajila, k tomu mala maturity. Je mi jej veľmi ľúto. Bol to určite skrat, ktorý nedokázala ovplyvniť. Musela mať veľké bolesti a možno ani nevedela, čo robí,“ myslí si A. Klimáčková.

Podľa nej u nás neexistujú poradenské centrá, na ktoré by sa ľudia v takýchto obrovských ťažkostiach mohli obrátiť. Pomocnú ruku jej mohli podať kamaráti, prípadne učitelia. „Lenže učitelia sú presvedčení, že im žiaci veria, ale nie je to pravda,“ vraví A. Klimáčková.

Ak to nikto nedokázal predtým, tak Barbare treba podať pomocnú ruku teraz. „To rozhodne. Určite jej nepomôže, keď ju zatvoria a budú sa jej vyhrážať ôsmimi rokmi väzenia,“ pripomína skúsená odborníčka.

Myslí si, že zlyhal aj otec dieťaťa, ktorý o tehotenstve partnerky zrejme vedel. Mohol ním byť tretiak, ktorý navštevuje Ukrajinské gymnázium v Prešove. Tam študovala aj Barbara a práve v tejto škole sa asi aj zoznámili. Momentálne však nechodí do školy a asi má podobné psychické ťažkosti ako Barbara.

„Je to slušný chlapec zo slušnej rodiny a určite by ju na nič zlé nenavádzal,“ povedal jeden z jeho spolužiakov. Barbarin priateľ býva na tom istom sídlisku ako ona. Podľa susedov sa však momentálne doma nezdržiava. Je možné, že ho rodičia chcú chrániť a odviezli ho niekam mimo mesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu