Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

TA3: Súd v Prešove oslobodil Černáka z obvinenia z vraždy

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

BRATISLAVA - Krajský súd v Prešove oslobodil podľa televízie TA3 jedného z údajných bývalých šéfov slovenského podsvetia Mikuláša Černáka v prípade vraždy Petra Klešča.

Slovenské súdy si totiž nevyžiadali na stíhanie Černáka súhlas českej strany, odkiaľ ho úrady vydali. Slovensko k tomu zaväzovala takzvaná zásada špeciality. Černák však čelí aj ďalším obvineniam z vrážd a je dlhodobo vo väzení.

Údajného niekdajšieho zločineckého šéfa Černáka už vlani v októbri oslobodil z obvinenia z Kleščovej vraždy prešovský okresný súd. Prípad sa neskôr dostal pred krajský súd a ten dnes Černáka v prípade znovu oslobodil. Proti rozhodnutiu nemožno podať riadny opravný prostriedok. Polícia obvinila Černáka zo zosnovania vraždy Klešča v roku 1997.

Černák však čelí aj obvineniam v prípade vrážd Gustáva Slivenského a Jozefa Filipa. V tomto prípade už slovenská strana súhlas českých úradov získala. V Česku zadržali Černáka v roku 2003. Neskôr sa dostal na Slovensko, kde čelil trestu 8,5-ročného väzenia za vydieranie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu