Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kaliňák dvihol Beňovú zo stoličky: Korupcia neexistuje? Vyštvete každého, kto ju chce vyšetriť

Robert Kaliňák a Monika Flašíková-Beňová Zobraziť galériu (5)
Robert Kaliňák a Monika Flašíková-Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tvrdé slová a výsmech. Tak reagovala Beňová na nedávne vyjadrenie Roberta Kaliňáka ohľadom korupcie na Slovensku. Podľa jeho slov o korupcii na najvyšších miestach nie je možné hovoriť, keďže sa nepácha. Poslankyňa Európskeho parlamentu má však na vec iný názor.

Minister vnútra Robert Kaliňák sa na začiatku tohto roka vyjadril ku korupcii, o ktorej hovoril prezident Andrej Kiska vo svojom novoročnom príhovore. Nesúhlasí s ním a svojim vyjadrením to dal jasne najavo. "Na to, aby sa stíhala korupcia na najvyšších poschodiach, by ju museli tí najvyšší predstavitelia páchať," vyjadril sa Kaliňák.

Reakcia zo strany jeho straníckej kolegyne Moniky Flašíkovej Beňovej na seba nedala dlho čakať. Tá na svojom facebookovom profile odhalila svoj názor a kritikou teda nešetrila. "Tvrdiť, že korupcia na najvyšších miestach štátu neexistuje je pokračovaním smutného velikášstva bez štipky pokory. Lebo korupcia na Slovensku je rozsiahla a najvyššími miestami buď koordinovaná, odobrovaná alebo ignorovaná." Podľa jej názoru to však iné najvyššie miesta cielene prehliadajú. Ten, kto sa podľa jej slov snaží pustiť do vyšetrovania je vyštvaný a následne urážaný.

Kaliňák dvihol Beňovú zo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Kaliňák na otázku, či sa v roku 2017 Slovensko dočká odstíhania korupcie v najvyšších poschodiach odpovedal presvedčivo a jasne: "Povedzte mi jeden príklad za minulý rok, kde na najvyšších poschodiach politiky bola spáchaná korupcia. Prosím, aspoň jeden. Neviete? Nestala sa. Ani vy tú informáciu nemáte, ani ja ju nemám."

Týmito slovami vyvolal na Slovensku veľkú vlnu pohoršenia, pretože stále sa vyšetruje v súvislosti s kauzou Bašternák jeho obchodný partner, samotný kontroverzný podnikateľ a v niektorých prípadoch je preverovaný aj sám minister.

Kaliňák dvihol Beňovú zo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Beňová vo svojom príspevku spomenula aj aktuálnu tému o zatváraní obchodov počas štátnych sviatkov. Podľa nej samotnej ide o veľmi dobrý nápad. "A mali by byť zatvorené aj v nedeľu," myslí si poslankyňa. K jej slovám sa vyjadrilo niekoľko ľudí. Tí reagovali na oba spomenuté problémy. "Pani Beňová, veď vy tiež patríte k Smeru. Zakladali ste ho. Ak máte nejaké vedomosti a dôkazy, tak ich zverejnite," znela výzva jedného z komentárov. 

Viac o téme: ZákonKorupciaReakciaMonika Flašíková Beňová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu