Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zima na nás poriadne zaútočila: Počet chorých stále stúpa, zatvárajú aj školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - V tomto kalendárnom týždni lekári nahlásili 49 185 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO). Chorobnosť tak v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 5,1 percenta. Ako informoval hlavný hygienik Ján Mikas, najviac chorých bolo v Bratislavskom kraji, najmenej v Prešovskom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov.

Komplikovaný priebeh ochorení bol u 1 053 osôb, čo predstavuje 2,1 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (597), zápaly stredného ucha (272) a zápaly pľúc (184). Lekári v tomto týždni nahlásili 4 901 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 9,9 percenta zo všetkých nahlásených ARO. Oproti minulému týždňu tak chorobnosť vzrástla o 10,2 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom kraji. Najviac chorých na chrípku bolo medzi deťmi do päť rokov.

Vyučovanie prerušili v jedenástich materských školách, z toho v štyroch v Košickom kraji, dvoch v Nitrianskom, dvoch v Žilinskom, dvoch v Prešovskom a v jednej v Trenčianskom kraji a v štyroch základných školách, z toho v dvoch v Žilinskom kraji, jednej v Prešovskom a jednej v Košickom kraji. 

Viac o téme: ChrípkaChorobaOchorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu