Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V populárnej čokoláde našli nebezpečnú látku: POZOR, ak ste si ju kúpili, nejedzte ju!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: freedigitalphotos.net)

BRATISLAVA - Výrobca cukroviniek firma Mondeléz Intenational sťahuje na českom a slovenskom trhu stogramové balenie čokolády Milka s drvenými lieskovými orieškami. V jednej šarži sa totiž objavila podľa tlačovej správy firmy "zásaditá látka v pevnom skupenstve".

Ľudia, ktorí si čokoládu kúpili, by ju nemali konzumovať. Na správu spoločnosti upozornila na svojom webe českej Štátnej poľnohospodárskej a potravinárskej inšpekcie (SZPI), ktorá upozornila, že výrobok môže byť zdravotne závadný. 

V populárnej čokoláde našli
Zobraziť galériu (2)

Jedná sa o čokoládu s dátumom trvanlivosti do 5. mája 2017 a spoločnosť reagovala stiahnutím na nález jedného zo spotrebiteľov. Podľa správy výrobcu sa zistená látka vo výrobe nepoužíva. "Spoločnosť si je vedomá závažnosti celého incidentu, ktorý vyšetruje od chvíle, kedy sa o ňom dozvedela. Podniká bezprostredné kroky, aby sa zabránilo akémukoľvek prípadnému ohrozeniu spotrebiteľov," uviedol výrobca v tlačovej správe. Zákazníci môžu čokoládu vrátiť v obchode, kde ju kúpili.

Mondeléz je spoločnosť s dcérskymi firmami v ČR i na slovenskom a pôsobí v 165 krajinách sveta. Vyrába rôzne druhy cukroviniek, na českom a slovenskom trhu patria medzi jej značky sušienky BeBe, Brumík, Fidorka či Zlaté oplátky. Vlani sa jej meno objavilo v súvislosti s kauzou presunu výroby piškót Opavia do Poľska.

Viac o téme: Čokoláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu