Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia od včera v plnom nasadení: Odsúdený Róbert (41) utiekol z väzenskej pekárne v Košiciach

Róbert D. utiekol z pekárne Zobraziť galériu (2)
Róbert D. utiekol z pekárne (Zdroj: Foto: polícia)

KOŠICE - Polícia v Košiciach a okolí je v plnom nasadení. Od včera pátra po väzňovi, ktorý ušiel z výkonu práce v Košiciach. Verejnosť ale ubezpečuje, že nejde o násilníka, ani o recidivistu.

Policajti v spolupráci s prílušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže vykonávajú opatrenia smerujúce k vypátraniu väzňa, ktorý ušiel. "Na základe oznámenia boli operačným strediskom ihneď vyrozumené všetky policajné hliadky v priamom výkone služby. Opatrenia polície boli zamerané na oblasť v okolí miesta úteku väzňa, jeho širšieho okolia, priľahlých obchodných centier," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová a doplnila, že muži zákona prehľadali objekty železničnej a vlakovej stanice. Pátrali aj v mieste trvalého pobytu väzňa, v okolí Košíc a tiež v smere na Rožňavu. O súčinnosť boli požiadané i hliadky oddelenia jazdnej polície Prezídia PZ. "Doposiaľ sa vykonanými opatreniami väzňa na úteku vypátrať nepodarilo. Polícia po hľadanom mužovi naďalej pátra a pátranie rozšíri aj do prihraničných oblastí Maďarska," opísala Mésarová. 


Prečítajte si aj:

Polícia v plnom nasadení: FOTO Ľubomír ušiel z leopoldovskej väznice, pátra po ňom vrtuľník a psy


Nejde o recidivistu

Väzeň bol v minulosti odsúdený za jeden majetkový trestný čin. Podľa polície nejde o páchateľa násilnej trestnej činnosti, ani o recidivistu. "Do výkonu trestu odňatia slobody tento väzeň nastúpil v stanovenom termíne, teda včas a sám," zdôraznila policajná hovorkyňa a doplnila: "Môžeme povedať, že polícia vedie pátranie po viacerých osobách, ktoré na výkon trestu nenastúpili ani po opakovaných výzvach. A práve porovnaním s nimi, nie je o nič nebezpečnejší. Keďže mesto Košice ušlý väzeň nepozná, podľa získaných informácií tu bol iba raz, nevylučujeme, že by sa mohol zdržiavať na opustených miestach alebo väčších objektoch, kde by našiel úkryt aj pred nepriazňou počasia."

Polícia od včera v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Popis osoby

Róber má 41 rokov, vysoký je 169 cm, má krátke tmavé vlasy a hnedé oči. Slabšie komunikuje v slovenskom jazyku, na sebe mal oblečené biele pracovné nohavice a oranžové tričko.

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po hľadanom mužovi. Akékoľvek informácie môžu občania oznámiť na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na bezplatnom čísle 158.

 

Viac o téme: VäzeňútekKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu