Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V rakúskych Alpách zahynul slovenský horolezec (†40): Hrozivý pád zo 400-metrovej výšky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

INNSBRUCK - Asi štyridsaťročný Slovák dnes zahynul v rakúskych Alpách. Zrútil sa z výšky asi 400 metrov, informovala agentúra APA.

Slovák zahynul pri pokuse o zlezenie vrcholu Vorderes Spitzbrett, ktorý je rovnako ako neďaleká najvyššia hora Rakúska Grossglockner súčasťou Vysokých Taur. Záchranári, ktoré na miesto nešťastia privolal kamarát, ktorý horolezca sprevádzal, už Slovákovi nedokázali nijako pomôcť, uviedla rakúska polícia.

Podľa ORF prišla pomoc, ktorú privolal preživší muž, už neskoro. Pri zostupe si druhý horolezec všimol, že jeho kolega zrazu zmizol. Záchrannú službu však nemohol okamžite privolať, pretože v oblasti nebol dostupný telefonický signál a musel pokračovať ďalej. Pomoc privolal až pred pol druhou poobede.

Telo mŕtveho horolezca našli bez známok života. Čo sa však na mieste presne udialo, to je zatiaľ veľkou neznámou, pretože žiadni ďalší svedkovia nehody neboli. Na hrebeni hory sa aktuálne nachádza až pol metra snehu. Podľa horskej služby boli však obaja muži veľmi dobre vybavení na zimné podmienky.

Viac o téme: HorolezecAlpyGrossglocknerVorderes Spitzbrett
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu