Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chystá sa bič na vodičov: Kam sme sa to dostali, rozčúlil sa Glváč a pripravuje zmeny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Žiadne pokuty, ale poníženie verejnou prácou! Jeden z najvyšších predstaviteľov vládneho Smeru sa obul do agresivity niektorých vodičov a chce s tým skoncovať. Už aj prezradil, aký má plán.

"Kam sme sa to dostali, že nedorozumenia sa riešia bitkou a napádaním ženy?," pýta sa podpredseda parlamentu a šéf poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč. "Takýchto prípadov na cestách je viac, ja viem o ďalšom spred dvoch týždňov," napísal Glváč. A človek sa nemá ako brániť.Podľa neho rastie agresivita aj z toho dôvodu, že vidia zlé správanie v Národnej rade.

Politik narážal na jeden takýto incident, ktorý sa odohral pred pár dňami. Neznámy vodič zablokoval inej vodičke auto a následne ju päsťou udrel do tváre.

Treba na to reagovať

 A práve preto treba konať. "Treba na to reagovať a chce to diskusiu. Prax ukázala, že sprísňovanie trestov nie je všeliekom," tvrdí podpredseda parlamentu, "ak vás niekto napadne a nie ste dlhšiu dobu na péenke, stále ide len o priestupok. Takéto prípady sú podľa ich závažnosti na posudzovaní okresných úradov, polície alebo súdov," zamyslel sa Glváč. Pokuty podľa neho nepomôžu, ale zabrať by mohlo niečo iné.

Boháči sa s z pokút smejú, nech si to odpracujú

Smerák navrhuje, aby si vinník trest odpracoval, keďže bohatí vodiči sa z pokút smejú. "Otázkou je, či by sme nemali v takýchto prípadoch uvažovať o povinnosti pre páchateľa manuálne si odpracovať sankciu," uvažuje. Agresori by si podľa neho zaslúžili poníženie. "Ale nie tak, aby to bolo na jeho dobrovoľnom rozhodnutí. Dobre vieme, že ľudia na drahých autách sa z pokuty iba smejú. Takíto agresori si zaslúžia verejné poníženie."

Viac o téme: DopravaAutoNásilieŽenyTrestMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu