Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slota zmiernil svoje požiadavky

Predseda SNS Jána Slota odpovedá na otázky novinárov po rokovaní s premiérom a predsedom Smeru-SD
Predseda SNS Jána Slota odpovedá na otázky novinárov po rokovaní s premiérom a predsedom Smeru-SD

BRATISLAVA - Predseda vládnej Slovenskej národnej strany Ján Slota dnes zjemnil svoje údajné požiadavky na širšie zastúpenie SNS vo vláde. Vyplynulo to z jeho slov po rokovaní s premiérom a predsedom Smeru-sociálnej demokracie Robertom Ficom. Utorkové výroky Slotu o nespokojnosti SNS s rozdelením postov v kabinete prekvapili viacerých vládnych politikov.

"Vždy je v tej polohe, že niekto chce a niekto dáva. Zatiaľ sme nenašli tento priestor," povedal Slota novinárom po odchode z Úradu vlády. SNS má v súčasnej vláde troch ministrov, zatiaľ čo Smer obsadil v kabinete 11 kresiel. Tretia koaličná strana ĽS-HZDS má vo vláde dvoch ministrov.

Predseda národniarov aj dnes naznačil, že by privítal viac vládnych postov pre SNS. "Každá politická sila má tendenciu mať viacej ministerstiev. To je jasné," poznamenal Slota, ktorý už v minulosti viackrát korigoval svoje požiadavky v koalícii.

Fico údajné požiadavky Slotu nekomentoval. Iní predstavitelia Smeru ich už skôr odmietli s odkazom na koaličnú dohodu. Tento postoj dnes potvrdila aj premiérova hovorkyňa Silvia Glendová, ktorá spolu so Slotom tvrdila, že predsedovia Smeru a SNS dnes o rozdelení ministerstiev nehovorili.

Slota dnes tvrdil, že médiá v utorok vytrhli z kontextu jeho slová po schôdzke so šéfom vládnej ĽS-HZDS. Slota vtedy údajne požadoval pre SNS ministerstvo obrany, ktoré kontroluje Ficov Smer. Mečiarova strana zasa mala chcieť ministerstvo zdravotníctva.

Skôr tento týždeň argumentoval tým, že pomer kresiel vo vláde nezodpovedá rozloženiu síl v parlamente. Na obsadení ministerstiev sa pritom koalícia dohodla ešte po parlamentných voľbách pred necelým rokom. Mečiar ani ďalší politici ĽS-HZDS sa k údajným požiadavkom nevyjadrili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu