Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prekvapivé zistenie NBÚ: Dokumenty, ktoré spájajú Borisa Kollára s mafiou, sú pravé

Boris Kollár Zobraziť galériu (3)
Boris Kollár (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Multiotecka a predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára spája verejnosť s kontaktmi na mužov podsvetia. Po tom, čo sa dostal do parlamentu, sa objavili informácie, podčiarknuté fotografiami, že v zahraničí oddychoval s Jurajom Ondrejčákom, považovaným za šéfa piťovcov. Vyzerá to tak, že jeho minulosť je pestrejšia a siaha až do 90-tych rokov, keď bol poskokom Petra Steinhübela, o čom má záznamy aj tajná služba.

Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) ukončil preverovanie dokumentov, ktoré spájali Borisa Kollára s podsvetím po roku1989. Existujúce dokumenty vykazovali znaky záznamov tajnej služby. "Preverovaním bolo zistené, že zverejnením predmetných dokumentov v médiách nedošlo k porušeniu predpisov na úseku ochrany utajovaných skutočností, nakoľko tieto boli odtajnené v auguste 2004," uviedol vo svojom stanovisku Národný bezpečnostný úrad. Dokumenty sú v Ústave pamäti národa. Objavili sa pred siedmimi mesiacmi. Ústav pamäti národa archivuje materiály bývalých bezpečnostných zložiek štátu. Ako prvý o prípade informoval denník sme.

Peter Steinhübel
Peter Steinhübel  (Zdroj: TASR)

Zaujímavý je najmä rok 1989 a nasledujúce roky. Je dôležité podotknúť, že v tom čase vládol podsvetiu v Bratislave Peter Steinhübel, prezývaný Žaluď. Podľa záznamov tajnej služby sa skupina, do ktorej patril aj Kollár, venovala nelegálnej výmene peňazí a pašovaniu tovaru. Záznam z októbra 1990 dokonca hovorí o účasti na pašovaní drog z Turecka do Nemecka cez bývalé Československo. Kollár sa k zisteniam Národného bezpečnostnéhu úradu nevyjadril. 


Prečítajte si aj:

Unikli dokumenty opisujúce čiernu minulosť Borisa Kollára: Poskok mafie a drogové kšefty!


Peter Steinhübel, prezývaný Žaluď, sa z veksláka vypracoval na bossa bratislavskej mafie. Zavraždili ho 4. augusta 1999. Jeho smrť nie je dodnes objasnená. 

Prekvapivé zistenie NBÚ: Dokumenty,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Viac o téme: NBÚBoris KollárÚPN
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu