Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ranná nehoda v bratislavskej Dúbravke: Veroniku (13) zrazila cestou do školy električka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Chvíle strachu prežili dnes ráno čakajúci na električku v bratislavskej Dúbravke. Na koľajisko vstúpila 13- ročná Veronika, vodič električky už zrážke nedokázal zabrániť.

Nehode na električkovom koľajisku sa stala krátko pred pol ôsmou ráno na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke. "Podľa doterajších informácií vodič prechádzal s električkou č. 5 v smere do centra mesta. Na električkovej zastávke Drobného vošla do koľajiska a dráhy električky maloletá chodkyňa," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková. 

Na mieste zasahovali privolaní záchranári. "13-ročné dievča sme s otrasom mozgu previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Polícia alkohol vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky vylúčila. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia nehody sú predmetom vyšetrovania. 


Prečítajte si aj:

FOTO Nehoda v bratislavskej Rači: Taxikár skrížil cestu električke


Polícia pripomína vodičom, že od roku 2011 je chodec povinný umožniť plynulý prejazd električiek na semaformi neriadených priechodoch pre chodcov. Električka má na takýchto priechodoch pre chodcov prednosť. "Chodcov preto vyzývame, aby rešpektovali novelu zákona o cestnej premávke, ktorá jednoznačne definuje prednosť električky na priechodoch," zdôraznila Mihalíková.

 

Viac o téme: ElektričkaZrážkaDúbravka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu