Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy režisér vysmial zvrátený systém na Slovensku: Deťom chýbajú vzory

Nikita Slovák
Nikita Slovák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Slovenský režisér Nikita Slovák zverejnil na Facebooku svoje vnútorné postrehy z aktuálneho diania na Slovensku. V príspevku, ktorý pôsobí ako moderná básnická forma karikatúry, vystihol, čo ľuďom v tejto krajine najviac chýba.

„Keď sa niekto správa nie ako skvelý profesionál, futbalista so zábleskami inšpirácie, ale ako drzý spratek a ja rozmýšľam, či v tejto krajine ešte vôbec existujú vzory pre deti,“ napísal Nikita Slovák na Facebooku.

Holanďan Abram sa zamiloval do Slovenska: VIDEO Každý, kto k vám príde, je nadšený!

Do úst si Slovák vzal aj premiéra, ktorý podľa neho vyzerá, akoby s ním každú noc obcovali démoni a jeho najbližší bradatý komplic Apolón gúľa očami ako legendárna bábka Hurvínka a ústa má prehnuté dodola ako karikatúra chlapa. „Predseda parlamentu trepe torzá viet ako veštica v Delfách. Sme ako starý Rím, unavený a vyminutý, len bez tých filozofov, ak nepočítam tárajka a marxisticko-leninského hlupáčika Blahu. Kto vedie túto republiku, založenú dvomi idiotmi, seladónom s neprekonateľnou chuťou chytať cudzie perá Klausom a tučným vrahom a únoscom Mečiarom?“ vylial svoje pocity režisér.

V znaku by podľa neho mohla mať Slovenská republika Kažimírov úsmev, ktorý mu „závidí Mona Lisa a ktorý by bol ozdobou každej psychiatrickej liečebne. Asi nie som sám, komu sa chce plakať pri hymne,“ dodal.

Ľudia mu dali za pravdu

„Súhlasím s každým slovom, je to naozaj vystihnutá podstata biedy a hanby Slovenska,“ reagovala pod prístavkom na Facebooku Eva. K diskutérom sa pridala aj Petra, ktorá opísala, že dostala niekoľko záchvatov smiechu cez slzy, keď si príspevok prečítala. „Dávno som nečítala niečo také dobre vystihnuté a napísané,“ dodala. „Nie vždy sa naše názory zhodujú, ale tentoraz mi sedí každé slovo,“ priznal aj komentátor Peter, ktorý si položil rečnícku otázku „čo s tým?“

...

Viac o téme: RežisérNikita Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu