Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Branci sa na webe pochválili ostrými nábojmi: Policajti začali okamžite konať

Slovenskí branci Zobraziť galériu (3)
Slovenskí branci (Zdroj: Facebook, Slovenskí branci)

BRATISLAVA - Nielen bojové umenie. Ale už aj streľba s ostrými nábojmi. Slovenskí branci sa chvália svojou výzbrojou. Po slovenských lesoch už chodia mladíci nielen s radikálnymi názormi, ale aj nabitými puškami či samopalmi s ostrými nábojmi. Čo na to policajti?

Slovenskí branci nezaháľajú. V rámci svojho výcviku netrénujú iba bojové umenia, ale aj streľbu. Na to im dobre poslúžia ostré náboje, ktorými sa pochválili na sociálnej sieti. "9. oddiel SB Nitrančan sa pripravuje na ostré streľby. Munícia je už na sklade," informujú Slovenskí branci. Priložili aj fotku dvoch debničiek plných nábojov.

Branci sa na webe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

A čo na to polícia? "Nitrianska polícia touto informáciou disponuje a vec preveruje," zareagovala stroho pre Topky hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková.

Ostré náboje oddiel Nitrančan nenechal zapadnúť prachom. O pár dní sa už pochválili na Facebooku tréningom ostrej streľby. Ako je vidieť z fotky, zbrojný arzenál majú pestrý.

Branci sa na webe
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Slovenskí branci fungujú na Slovensku pár rokov. Podľa ministerstva vnútra ide o neformálne združenie, medzi členmi ktorého sa môžu vyskytovať aj osoby s radikálnymi názormi. Členovia trénujú v lesoch štandardné ale aj neštandardné bojové umenia. Preslávil ich Martin Keprta, ktorý bojoval na strane proruských separatistov na východe Ukrajiny. Branci dokonca navštívili školy a učili žiakov strieľať.

Viac o téme: VojaciNábojePolícia NitraSlovenskí branci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu