Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Manželia chceli žiť ako Adam a Eva: Takto dopadol kuriózny biblický experiment

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA/WASHINGTON - Národnie noviny priniesli 24. augusta 1916 reportáž z Ameriky, kde sa istý mladomanželský pár nevedel rozhodnúť, či by dnes prežili ako Adam a Eva v raji. Podujali sa teda na zaujímavý experiment. Vybrali sa do pralesa, aby tam strávili dva mesiace v lone prírody.

Mladomanželia Estesovci si dlho lámali hlavu nad tým, ako by mohli vo voľnej prírode prežiť Adam a Eva. Ich premýšľanie často vyústilo do hádok a polemík okolo biblickej legendy. Spor zašiel tak ďaleko, že sa na jeseň mladomanželia vybrali do pralesa v Maine medzi medvede a ostrovanov takmer nahí.

Prvé adrenalínové cestovné agentúry vznikli už pred sto rokmi: Ponúkali zájazdy na fronty

Do lona panenskej prírody vkročili iba v tenkých kúpacích šatách. Bez zápaliek, mydla či hrebeňa. Po tráve kráčali len naboso. Po namáhavom úsilí sa im podarilo založiť oheň. „Na druhý deň mali zúrivý hlad. Nevedeli si ho inak skrotiť, museli si nachytať žiab a najedli sa surových žabacích stehien,“ písali noviny. Ryby totiž uloviť nedokázali.

Manželia chceli žiť ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DIKDA, SNK)

Napokon sa mladomanželom podarilo zhotoviť pasce na ryby. Menšie zvieratá zabíjali tak, že do nich hádzali kusy skál. Na väčšie novodobý Adam vymyslel jednoduché klietky, do ktorých ich chytali. Z kože zvierat si potom mohli zošiť oblečenie a zo skál a konárov postaviť dom. Ich posledným dobrodružným zážitkom bola nebezpečná metelica, pri ktorej stratila mladá žena kožušinovú topánku a po snehu musela kráčať bosá. 

Veľký holandský experiment: Rozprávkový príjem 960 eur mesačne bez nutnosti pohnúť prstom

Po 61-dňovom výlete sa mladomanželia zdraví vrátili domov, samozrejme, plní zážitkov. Vynaliezavá a všestranná pani Estesová svoj príbeh „predala“ novinám New-York American, odkiaľ sa ako senzácia rozšíril do celého sveta.

Manželia chceli žiť ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DIKDA, SNK)

Viac o téme: ExperimentRajAdam a Eva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu