Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čierny utorok v Banskobystrickom kraji: Za dva dni nezvyčajne veľa úmrtí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto

POLTÁR - Uplynulý utorok sa zapísal do čiernej kroniky v okrese Poltár. Behom niekoľkých hodín tam zomreli až traja muži. Nešťastia sa stali v obciach Breznička, Málinec, ale aj v samotnom Poltári. O deň neskôr zomrel v Banskobystrickom kraji ďalší muž.

Ján (†53) zomrel uprostred dediny Breznička neďaleko svojho domu. Spadol na zem a viac sa, žiaľ, neprebral. Záchranári mu už nedokázali pomôcť. Nebohý muž trpel epilepsiou. Podľa známych holdoval alkoholu. "Pri križovatke ciest v obci Brezničky našli na trávnatej ploche pri ceste náhodní okoloidúci ležať muža," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová a doplnila: "Privolaný lekár na mieste ako pravdepodobnú píčinu smrti určil opuch mozgu po epileptickom záchvate a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu." 

Čierny utorok v Banskobystrickom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)
  

Netrvalo dlho a policajti boli privolaní k ďalšej tragédii. Na dvore rodinného domu spáchal samovraždu 50-ročný Jozef, ktorý mal psychické problémy. Bezvládne telo muža našli okolo šiestej večer. "Privolaný lekár konštatoval úmrtie a ako príčinu smrti určil udusenie obesením. Bola nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva," uviedla Faltániová. V týchto dvoch prípadoch začala polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenie.  

Čierny utorok v Banskobystrickom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Len o deň neskôr si siahol na život rovnakým spôsobom aj 40-ročný Juraj z obce Holiša. Našli ho obeseného na terase rodinného domu o pol ôsmej večer. "Privolaný lekár cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," ozrejmila policajná hovorkyňa. Prípad je v štádiu vyšetrovania.  


Prečítajte si aj:

Víkend poznačili tragédie: Smrť nevinného anjelika, vražda, smrteľná nehoda a jubilejný beh


Podľa informácií televízie Joj zomrel v utorok pri Poltári aj 69-ročný dôchodca Ondrej. Vybral sa na hubačku, domov sa už nevrátil. Cestou mu zlyhalo srdce.  

 

Viac o téme: TragédiaUtorokBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu