Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Števkov strýko: Chlapca jej nedám za nič na svete

Števko je zatiaľ umiestnený v krízovom centre v Michalovciach. Zobraziť galériu (5)
Števko je zatiaľ umiestnený v krízovom centre v Michalovciach.

TREBIŠOV - Domov a lásku „odhodenému“ Števkovi Tancošovi (4), chce dať jeho vlastný strýko Andrej (56) so svojou družkou Paulínou (52). Nechce dopustiť, aby išiel do ústavu. Nechápe, prečo sa jeho sestra Julča takto zbavila svojho najmladšieho dieťaťa. Aj keby si poň prišla, povedal, že jej ho nedá.

„Števko je doma tu v Trebišove. Však na tomto dvore vyrastal. Pred dvoma mesiacmi ho Julča so sebou vzala do Čiech. Zabalila ho a v kufri previezla cez hranicu. Keď sa prednedávnom vrátila, bola tu s ním iba tri dni a zmizla,“ tvrdí Andrej Tancoš. Nepochybuje o tom, že v aute, ktoré malého Števka vyložilo pred plotom osobitnej školy v Michalovciach, bola aj jeho sestra Julča. „Chlapca mala rada. No rozum jej zatemnila láska k tomu mužovi v Čechách. Určite tam za ním šla,“ dodáva Andrejova družka Paulína.

„Za nič na svete by som jej chlapca nevrátil, aj keby prišla prosiť na kolenách. Ja s Paulínou ho vychováme. Tu mu bude najlepšie. Ja už mám deti dospelé, Paulína tiež. Budeme sa mu môcť venovať,“ dodáva Andrej, ktorý je ochotný urobiť všetko pre to, aby malého Števka čo najskôr dostal do opatery. Chlapec by síce vyrastal v skromných podmienkach, no bol by v prostredí, ktoré pozná.

Števka Tancoša v utorok popoludní vysadila osádka auta v Michalovciach a nechala ho napospas osudu. Chlapca vo štvrtok spoznali príbuzní z Trebišova. Zatiaľ je umiestnený v krízovom stredisku v Michalovciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu