Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Malému Števkovi chýba láska: Mami, aspoň jednu pusu...

Števko v krízovom stredisku v Michalovciach našiel opateru i hračky Zobraziť galériu (2)
Števko v krízovom stredisku v Michalovciach našiel opateru i hračky

MICHALOVCE – Štvorročný Števko túži po láskavom objatí mamy. V utorok ho totiž vyložili pred osobitnou školou v Michalovciach. Bez hračiek i oblečenia ho plnoštíhla blondína nechala stáť pri plote. Polícia zistila, že je to Števko Tancoš.

Svojej mame Júlii (43) evidentne nechýba. Smutný paradox je, že žena prišla o svoje dve deti už pred siedmimi rokmi, vtedy zhoreli pri požiari. Števka spoznal jeho strýko, ktorý si ho chce osvojiť. Opustený chlapček vo štvrtok spolu s policajtmi putoval po miestach, kde by ho mohli poznať. Nakoniec policajti v Trebišove našli jeho strýka. Chlapcovi sa zacnelo najmä keď spoznal bránu, kde sa pravdepodobne hrával. Tam hľadal mamu...

Števkova matka Júlia (43) žila v Hrčeli pri Trebišove. Tam sa už nezdržiava. Naposledy ju videli v osade v Trebišove. No i tu akoby sa do zeme prepadla. „O syna svojej sestry sa postarám. Nedopustím, aby vyrastal v ústave,“ tvrdí strýko opusteného dieťaťa. Sestrino konanie odsudzuje.

Hnedooký bucľatý chlapček, ktorý mamu spomína ako Julču, bol spočiatku trošku plachý. Teraz komunikuje s personálom krízového stredisk a aj s ostatnými deťmi. Usmieva sa, má rád ľudí, teší ho každé láskavé pohladenie. V krízovom stredisku, kde sa nachádza, má hračky i opateru, ktorá mu podľa všetkého u matky chýbala.

Osadníci iba krútia hlavami. Nevedia pochopiť, prečo ho matka odvrhla. Podľa nich mala Júlia veľa detí s rôznymi mužmi. Nie ktoré skončili v domovoch, ďalšie zomreli. Opustený Števko (4) je údajne jej posledným dieťaťom. Polícia po nezodpovednej matke vyhlásila pátranie. „Za opustenie dieťaťa jej hrozí trest odňatia slobody od 1 do 5 rokov,“ upresnil policajný riaditeľ v Michalovciach Dušan Šanta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu