Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Budúci týždeň počasie ako na truc: Táto predpoveď nepoteší, ku koncu ale príjemne prekvapí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Tohtoročné leto nie je práve ideálne pre tých, ktorí milujú kúpanie či opaľovanie sa v prírode a vyzerá to tak, že ani budúci týždeň to nebude pre tieto aktivity práve optimálne. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa budeme musieť s teplotami uskromniť a navyše naše územie opäť zasiahnu prehánky aj búrky. Víkend by však mohol priniesť príjemnú zmenu.

Počasie si robí čo chce, minulý mesiac nám dalo zabrať: Na Slovensku sa lámali historické rekordy

V pondelok má byť polooblačno až oblačno, zrána ojedinele hmlisto. Miestami sa na východe objavia prehánky, dážď či búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 23 až 28, na Kysuciach, Orave, Liptove a severovýchode okolo 21 stupňov.

V utorok k nám bude od severu prúdiť chladnejší vzduch, ktorý so sebou prinesie polooblačné až oblačné počasie s ojedinelými prehánkami. V noci a ráno sa môže ojedinele vyskytnúť aj hmla. Najnižšia nočná teplota bude ukazovať 16 až 12, v dolinách a kotlinách miestami okolo 10 stupňov. Najvyššia denná teplota 21 až 26, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 19 stupňov. Fúkať má slabý, cez deň severozápadný až severný vietor do 20 km/h.

Aj v stredu nás čaká prevažne oblačná obloha, z ktorej miestami zaprší. Najnižšia nočná teplota spadne na 16 až 12, v dolinách miestami okolo 10 stupňov. Najvyššia denná to dotiahne na 20 až 25, na severe okolo 18 stupňov.

Budúci týždeň počasie ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Štvrtok bude prevažne polooblačný s ojedinelými prehánkami a najnižšou nočnou teplotou v rozpätí 13 až 8, v dolinách a kotlinách miestami okolo 6 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 21 až 27 stupňov.

V piatok k nám začne od juhu až juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Obloha síce zostane polooblačná alebo prechodne oblačná, no denné teploty sa zvýšia na 23 až 29 stupňov. Nastúpený trend z piatka vydrží aj v sobotu. Treba však stále rátať s množnými prehánkami alebo búrkami. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 19 až 13 stupňov a najvyššia denná vystúpi na 26 až 31 stupňov.

Viac o téme: SHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu