Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Polícia si posvietila na autičkárov, zaistili 25 áut

BRATISLAVA - Polícia si minulý týždeň posvietila na autičkárov v okresoch Zvolen a Žiar nad Hronom, v ktorých urobili niekoľko prehliadok bytových aj nebytových priestorov. Policajti zaistili 25 osobných áut rôznych značiek v hodnote takmer 8 miliónov korún.

"Ďalej zaistili veľké množstvo náhradných dielov a súčiastok, u ktorých predpokladáme, že pochádzajú z trestnej činnosti, z odcudzených vozidiel," povedal dnes na tlačovej besede Prezídia Policajného zboru (PZ) policajný prezident Ján Packa.

Vo vyšetrovacej väzbe zatiaľ skončil jeden 25-ročný muž zo Zvolena. Je obvinený z trestných činov falšovania a pozmeňovania identifikačných údajov motorového vozidla a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Súčiastky z ukradnutých či z havarovaných vozidiel montoval do opravovaných áut, ktoré potom predal. Hrozí mu trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. "Toto je len prvá časť vyšetrovania," uviedol policajný prezident. Podľa neho počet zaistených vozidiel, súčiastok a náhradných dielov bude stúpať, lebo polícia na tomto prípade naďalej intenzívne pracuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu