Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Teplotná hitparáda končí, leto sa vracia: Týždeň prinesie zmenu počasia, ale... doparoma!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Počasie je v poslednom období také premenlivé, že meteosenzitívnym ľuďom hrozí chronická bolesť hlavy. Ani nasledujúci týždeň nebude iný. Hoci sa opäť oteplí a budeme sa môcť kúpať, na opaľovanie pod rozpáleným slnkom sa príliš netešte.

Pondelok

V noci by malo byť oblačno až polojasno, na západe aj s dažďom a prehánkami. Najnižšia nočná teplota klesne na 15 až 10, v horských dolinách na okolo 8 stupňov Celzia. Cez deň bude oblačnosť premenlivá až veľká, s lokálnymi búrkami alebo prehánkami. Najvyššia denná teplota dosiahne 20 až 25 stupňov, len na krajnom severe môže byť ojedinele aj chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov vystúpi na približne 11 stupňov Celzia. Panovať bude bezvetrie alebo slabý premenlivý, na juhozápadnom Slovensku prevažne severozápadný vietor rýchlosti do 5 m/s (20 km/h), ktorý pri búrkach prechodne zosilnie. 

Klimatológovia prišli s ohurujúcim dôkazom: Tajomstvo vpádu mongolských vojsk ukrývali stromy

Teplotná hitparáda končí, leto
Zobraziť galériu (6)

Utorok

Premenlivá oblačnosť s možnosťou prehánok a búrok sa udrží aj v utorok. Najnižšia nočná teplota poklesne na 15 až 10, v dolinách bude miestami len okolo 8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26 stupňov, na Orave, v Liptove a na Spiši iba na okolo 19 stupňov Celzia. Viať by mal slabý, na západe severozápadný vietor do 5 m/s (20 km/h), uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Teplotná hitparáda končí, leto
Zobraziť galériu (6)

Streda

V stredu k nám začne prúdiť relatívne teplý a vlhký vzduch. Aj v strede týždňa však očakávajte premenlivú, prechodne zväčšenú oblačnosť, cez deň s prehánkami aj búrkami. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 14 až 9 stupňov Celzia, na juhozápade dosiahne miestami okolo 16 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 22 až 27 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši len okolo 20 stupňov Celzia. Viať bude slabý vietor a pri búrkach prechodne zosilnie.

Teplotná hitparáda končí, leto
Zobraziť galériu (6)

Štvrtok

Prílev teplého vzduchu od juhozápadu do strednej Európy ešte viac zosilnie. Počas dňa sa oblačnosť rozplynie, lokálne však rátajte s prehánkami alebo búrkami. Deň vám môže znepríjemniť zvýšená veternosť. Najnižšia nočná teplota klesne na 17 až 12 stupňov, v dolinách miestami okolo 10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 24 až 30 stupňov Celzia.

Teplotná hitparáda končí, leto
Zobraziť galériu (6)

Piatok

Aj v piatok vás môže prekvapiť búrka s krúpami či dážď, a to aj napriek tomu, že zrána bude oblačnosť len malá. V priebehu dňa však začne pribúdať. Najnižšia nočná teplota poklesne na úroveň 20 až 14 stupňov Celzia, denná teplota vystúpi na 24 až 30, na juhovýchode okolo 32 stupňov Celzia. Celý deň bude nepríjemne veterno.

Teplotná hitparáda končí, leto
Zobraziť galériu (6)

 

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu