Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chystáte sa na dovolenku do Chorvátska? Tu su dôležité čísla, naši policajti vám v prípade núdze pomôžu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aj počas tohtoročnej dovolenkovej sezóny bude v Chorvátsku Slovákom pomáhať Vysunuté konzulárne pracovisko Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Záhrebe so sídlom v Zadare. Otvorené bude od 1. júla do 31. augusta. Pracovisko bude poskytovať konzulárnu pomoc a asistenciu slovenským občanom, ktorí sa počas pobytu v Chorvátsku ocitnú v núdzi.

Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí na svojej internetovej stránke. Adresa vysunutého konzulátu je Don Ive Prodana 10, Zadar a telefonických kontakt +385/ 23360979 alebo +385 99 851 9606 (mobil).

V rovnakom termíne bude v Chorvátsku pôsobiť aj osem slovenských policajtov. Konkrétne pôjde o štyri dvojčlenné hliadky. Tie budú pôsobiť v najnavštevovanejších oblastiach Chorvátska, a to v strediskách: Trogir, Split, Podgora, Tučepi, Brela, Makarska. V prípade núdze alebo pomoci budú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001.

Policajti pôsobiaci v Primorsko-gorandskom policajtom riaditeľstve budú pôsobiť v strediskách Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga. Títo budú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 002. Po dohode môžu byť slovenskí policajti vyslaní na výkon služby aj do iných oblastí podľa vývoja aktuálnej situácie v dovolenkových destináciách, dodalo ministerstvo. 

Zatiaľ čo vysielanie policajtov do Chrovátska je už tradíciou, policajti tento rok sme vyslali policajtov aj do Francúzska, a to v súvislosti s Majstrovstami Európy vo futbale. Slovensko poslalo do miest, kde sa budú hrať zápasy (Bordeaux, Lille a Saint-Etienne) a do medzinárodného centra pri Paríži ďalších osem policajtov. MZV zároveň posilnilo aj svoj konzulárny tím v Paríži, konzul bude priamo v mestách počas zápasov slovenskej reprezentácie. V spolupráci s miestnymi orgánmi, príslušníkmi polície, ako aj zástupcami Slovenského futbalového zväzu budú poskytovať občanov SR pomoc.

MZV na svojej internetovej stránke tiež informuje, že v nadväznosti na teroristické atentáty z januára a novembra 2015 francúzske ministerstvo vnútra s účinnosťou od 8. júna zaviedlo bezplatnú mobilnú aplikáciu SAIP (Systém varovania a informácií pre obyvateľstvo), ktorá prostredníctvom notifikácií bude oznamovať adresátom mobilných telefónov informácie o mimoriadnych udalostiach, napríklad atentátoch. "Aplikácia je dostupná pre užívateľov s operačným systémom IOS a Android a odporúčame ju stiahnuť slovenským občanom cestujúcim do Francúzska," dodalo ministerstvo.

Viac o téme: Polícia Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu