Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

EXKLUZÍVNE po prvýkrát na Slovensku: Začína festival, ktorý musí zažiť každý milovník vína

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA – Milovníci kvalitného ružového vína si už ZAJTRA prídu na svoje! Jemnosť, svieža elegancia, vyzretosť a svetová kvalita, to sú prívlastky slovenských ružových vín, ktoré budete mať možnosť ochutnať už dnes na Festivale ROSÉ 2016.

Už dnes, piatok 3. júna sa slávnostne otvorí festival ružových vín “ROSÉ 2016” na Dvořákovom nábreží. Ružové vína našich slovenských producentov dlhodobo pútajú pozornosť na prestížnych súťažiach vo svete, a Bratislava zažije túto kvalitu pokope už zajtra!  Počas týchto dvoch dní sa predstavia tí najlepší z najlepších, v kategórií suché, polosuché, polosladké a sladké rosé. Dve najlepšie odrody rosé budú ocenené v piatok titulom “Šampión” a trofejou z 24-karátového ružového a žltého zlata v kombinácií so sklom.

EXKLUZÍVNE po prvýkrát na
Zobraziť galériu (4)

V sobotu bude vyhlásená “Veľká cena verejnosti” -  “Šampión Festivalu ROSÉ 2016”. Pripravená je aj “Cena prominentov ROSE 2016”, za ktorú budú hlasovať známe tváre a vinári.  ktorá bude  udelená priamo najlepšiemu vínu  Okrem kvalitného vína sa o sprievodný program postará kubánsky spevák Lazaro de Jesús Hodelin Thomas, Miki Ouzka a Petra Palevičová, známa zo  seriálu “Súdna sieň”. Talentovaná návrhárka Kristína Poláčková predstaví svoju fashion kolekciu a o prírodnú krásu sa postará FloraShop Ateliér, ktorý predstaví expozície ruží, ako malú ochutnávku k blížiacej sa Medzinárodnej výstave rúží. V piatok a sobotu dokonca prezident slovenských ružiarov a rakúsky gróf Lorentz von Gudenus prezradia, v čom spočíva správna starostlivosť v šľachtení ruží.

Skvelý TIP na víkend. Vyskúšajte najlepšie vína za zvýhodnenú cenu na predpredaj.sk

A ku kvalitnému vínku patria aj kvalitné autá a na festivale bude mať tu česť predstaviť svoj exkluzívny model talianská, športová značka “Maserati”, ktorá nedávno otvorila svoj showroom v Bratislave. Návštevníci dokonca budú mať možnosť si zahrať o zážitkovú jazdu na tomto luxusnom aute. Obdivovať budete môcť aj skvosty unikátnych diel zo skla od svetovej, sklárskej výtvarníčky Gordany Turuk alias Gordany Glass a fashion skvosty od Gabriely Giotto si môžete vychutnať na sobotnej, večernej prehliadke. Partneri festivalu chcú priniesť na Slovensko povedomie o tých najlepších ružových vínach, a zároveň pomocť tým, ktorí to najviac potrebujú. Preto Festival ROSÉ 2016, prostredníctvom dobrovoľnej zbierky  a vstupného venuje výťažok na NO “Pomáhame s Úsmevom”, ktoré budú predané na udeľovaní titulu “Šampióna Festivalu Rosé 2016”. “Našou misiou je pripravovať odborné a praktické informácie  pre rodičov, ktorí chcú pre svoje dieťa čo najlepšiu starostlivosť.

EXKLUZÍVNE po prvýkrát na
Zobraziť galériu (4)

Podarilo sa nám vytvoriť relaxačný a oddychový priestor pre rodičov priamo v priestoroch DFNsP na Kramároch, kde zabezpečujeme cvičenia jógy, relaxačné masáže, arteterapiu a koncerty pre rodičov a ich deti, ktoré sú hospitalizované na Klinike Hematológie a Onkológie. Máme veľa plánov, ako pomôcť zjemňovať trpkú chuť života rodín, ktorých deti prechádzajú práve neľahkou životnou etapou, preto sme vďační za akúkoľvek finančnú podporu, bez ktorej by naše aktivity neboli realitou”, reaguje zakladateľka projektu “Pomáhame s úsmevom” Ľudmila Hurajová. Príďte ochutnať slovenskú kvalitu a podporiť zároveň dobrú vec. K dispozícií, v piatok od 15 – 21h a v sobotu od 17 – 21h sa môžu návštevníci priviesť na festival historickým vozidlom – prešporáčikom zadarmo! Nástupnú zastávku bude mať od starej budovy SND smer Grand Hotel River Park.

Festival ROSÉ 2016 vám ponúkne to najkvalitnejšie ružové vína na Slovensku, ktoré si rozhodne nesmiete nechať ujsť!

Z HISTÓRIE RUŽOVÉHO VÍNA

“Z pohľadu histórie vína, ktorá má asi 6.000 rokov sa ružové vína začali vyrábať doslova iba pred chvíľou. Popri pôvodnej metóde, zmiešavania bieleho a červeného vína, ktorá sa dnes používa výhradne pre vína najnižšej kategórie a kategórie šumivých vín sa v 90-tych rokoch 20. storočia začala u nás používať aj metóda výroby rosé vín. Z modrého hrozna bez naležania, prípadne s veľmi krátkym naležaním rmutu vznikne práve víno rosé. V porovnaní s červeným a bielym vínom ide naozaj o novinku. Ružové víno nie je prechodom medzi bielym a červeným vínom, ale tvorí samostatnú kategóriu. Napriek svojmu krátkemu veku sa v podmienkach nášho klimatického pásma, ružové víno stalo nielen populárnym, ale je doslova žolíkom našich vinárov na svetových súťažiach. V porovnaní s objemom vyrobeného ružového vína sú Slovenské rosé najúspešnejšou kategóriou a darí sa im predovšetkým v krajine, v ktorej sú ružové vína možno populárnejšie ako biele. A to vo Francúzsku. Slovenské rosé dosahuje kvality svetovej úrovne a Festival ružových vín by mohol prispieť k tomu, aby sme si tento fakt začali uvedomovať a mohli byť naň hrdý. Zatiaľ tomu bráni výmera vinohradov, ale ružové víno, predovšetkým Cabernet Sauvignon, má potenciál stať sa ambasádorom, vďaka ktorému vinársky svet spozná Slovensko a kvalitnú chuť našich vín rosé”, prízvukuje odborník na kvalitné víno, šéfredaktor magazínu VINOTÉKA a predseda komisie súťaže Rosé 2016, Tibor Vittek.

Vstupenky na podujatie ROSE 2016 sú v predaji exkluzívne v sieti PREDPREDAJ.SK: 

Viac info:

www.festivalrose.sk / www.vinko.sk/ www.lifesupport.sk https://www.facebook.com/events/128149687595083/

ROSÉ 2016

piatok 3. jún (15:00 - 22:00)
sobota 4. jún (10:00 – 22:00)
River Park, Dvořákovo nábrežie 10, 811 02 Bratislava

PREŠPORÁČIK

ZDARMA DOPRAVA PREŠPORÁČIKOM OD STAREJ BUDOVY SND KAŽDÝCH 20 MINÚT DO RIVERPARKU (PIA 15.00-21.00H / SO 17.00-21.00H)

Festival ROSÉ 2016 pre Vás pripravili odborníci z OZ Dolium a agentúra Cherry&Cherry. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu