Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Novorodenci z ulice: Pomoc bola tak blízko

Dnes dievčatko, ktoré ešte vlani v septembri personál nemocnice na Kramároch pomenoval Linda, žije v detskom domove Studienka. Zobraziť galériu (2)
Dnes dievčatko, ktoré ešte vlani v septembri personál nemocnice na Kramároch pomenoval Linda, žije v detskom domove Studienka.

BRATISLAVA - Boli na svete len chvíľu a už dostali tvrdý úder! Slovensko v posledných mesiacoch šokovali dva desivé nálezy. Život chlapčeka z kontajnera, ktorý prišiel na svet minulý týždeň priamo na ulici, a aj život dievčatka zo škatule, odloženej na zastávke vlani v septembri, viseli iba na vlásku. Hoci v hlavnom meste fungujú Hniezda záchrany dva roky, lekári v nich našli len jedno bábätko.

Dievčatko zo škatule nikto nechce


PODUNAJSKÉ BISKUPICE/ PETRŽALKA - Novorodenec v škatuli, ktorého krkavčí rodičia nechali napospas noci, šokoval celú verejnosť. Dnes dievčatko, ktoré ešte vlani v septembri personál nemocnice na Kramároch pomenoval Linda, žije v detskom domove Studienka. „Už je podaný návrh na osvojenie dieťaťa. Zatiaľ však o dievčatko nikto neprejavil záujem. Zdravotný stav je primeraný veku,“ povedala Edita Malá, riaditeľka detského domova.

Dieťa našiel na zastávke MHD na Krajinskej ulici v Podunajských Biskupiciach neznámy muž. Jednodňové nemluvňa zabalené do osušky a odložené v škatuli odniesol na vrátnicu priľahlej nemocnice. Napokon skončilo na novorodeneckom oddelení v nemocnici na Kramároch. Neznámeho muža, ktorý dieťa priniesol na vrátnicu, sa polícii nepodarilo vypátrať. Vyšetrovanie prípadu je prerušené.

Novorodenci z ulice: Pomoc
Zobraziť galériu (2)

Chlapček z kontajnera


NOVÉ MESTO/TRNAVA - Bratislavčan (60) objavil minulý týždeň otrasný nález! Medzi odpadkami v smetiaku na Českej ulici našiel novorodenca. Chlapčeka porodila priamo na ulici Trnavčanka Alexandra (18).

O jeho osud sa ešte v ten deň na novorodeneckom oddelení na Kramároch zaujímali príbuzní. Od svojej mamy a otca dostal meno Oliver. Podľa informácií Nového Času ešte nemá rodný list a Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Trnave dal návrh o zverení chlapčeka do opatery starej mamy. Súd rozhodne predbežným opatrením o jeho ďalšom osude.

Alexandra je obvinená z pokusu o vraždu novorodenca, stíhajú ju na slobode. Po piatich dňoch ju prepustili z nemocnice a útočište našla u rodičov. Šokujúce je, že Trnavčanka už má jedenapolročné dieťa. Spolu so svojím druhom žije vo Zvolene.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu