Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nešťastie na lúke v B. Štiavnici: Matúša (15) zasiahla elektrina, za nohu visel desiatky minút

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Obrovské nešťastie sa stalo v pondelok popoludní v Banskej Štiavnici. Partia asi siedmich kamarátov prežívala bezstarostné chvíle na lúke v časti zvanej Štefultov. Matúš (15) ale znenazdajky vyliezol na stĺp elektrického vedenia. Stalo sa najhoršie, zasiahol ho prúd. Niekoľko desiatok minút visel za nohu dolu hlavou, v nemocnici bojuje o život.

Incident sa stal v pondelok o pol piatej podvečer na lúke nad obytnou zónou na Tajovského ulici v Banskej Štiavnici. "15-ročný chlapec sa z bližšie nezistených príčin vyšplhal na elektrický stĺp vysokého napätia, pričom sa dostal až po drôty elektrického vedenia, následkom čoho ho zasiahol elektrický prúd," informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová a doplnila: "Chlapec ostal visieť zachytený za ľavú nohu na konštrukcii elektrického stĺpu. Začala mu horieť vrchná časť odevu, ktorú mu vyliezol dať dole ďalší chlapec." 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)

Kamaráti okamžite zalarmovali záchranné zložky. Elektrikári najprv museli odstaviť prúd vo vedení, až následne mohli Matúša hasiči zvesiť a záchranári poskytnúť prvú pomoc. "Pätnásťročný chlapec bol v kritickom stave. Leteckí záchranári ho na umelej pľúcnej ventilácii s popáleninami na približne 70 percentách tela transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Tínedžer skončil v umelom spánku.


Prečítajte si aj:

Nezvratný osud je oproti tomuto nič: Ženu (†55) zabila séria nešťastných náhod


Prípadom sa polícia intenzívne zaoberá, začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. "Pacient bol u nás hospitalizovaný, dnes ho previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave," povedal nám lekár z Detskej fakultnej nemocnice v Baskej Bystrici Oliver Petrík a doplnil: "Pacient je v kritickom stave, v umelom spánku. Utrpel popáleniny druhého stupňa na 60-tich percentách tela. V malom rozsahu utrpel popáleniny aj tretieho stupňa." Podľa odborníka je prognózu u tínedžera ťažko predpovedať. 

Viac o téme: Elektrický stĺpPopáleninyMladík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu