Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na hraniciach našli mladíka v kritickom stave: Ledva dospelého chlapca odpálila elektrina

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

HODONÍN - Úraz elektrickým prúdom utrpel v utorok popoludní mladík, ktorý vyliezol na oceľový oblúk železničného mosta cez rieku Moravu pri moravskom meste Hodonín, ktorá tvorí na danom mieste štátnu hranicu medzi Českou republikou a Slovenskom.

Kvôli záchrane muža bolo nutné zastaviť premávku, vypnúť a vyskratovať trakčné vedenie, uviedla hovorkyňa hasičov Pavla Pražáková pre spravodajský portál Novinky.cz.

Hasiči dostali o 15.43 h SELČ správu o zranenom mužovi na vrchole oblúka mostovej konštrukcie nad riekou Moravou. Muž ležal na hlavnom nosníku oblúkovej konštrukcie vo výške šesť metrov nad koľajami. Z dôvodu bezpečnosti museli záchranári najprv vypnúť a vyskratovať trakčné vedenie, potom mladíka z vrcholu oblúka dostal policajný vrtuľník, ktorý ho transportoval do nemocnice. 

Zranenému poskytli hasiči predlekársku pomoc ešte priamo na mostnom oblúku. Zatiaľ nie je jasné, čo 18-ročný chlapec robil na vrchu oblúka, keďže udalosť sa stala bez svedkov. Most nad Moravou je na trati, ktorú pred rokmi elektrifikovali ako alternatívnu trasu medzi ČR a SR. V súčasnosti tam nie je pravidelná premávka, dodal portál Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu