Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

To je ale nádielka! Aprílové počasie si z nás poriadne vystrelí, chvíľu pekne, potom...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Apríl je známy svojím premenlivým počasím a zdá sa, že ani tento rok tomu nebude inak. Po mimoriadnom teple sa cez víkend dostavilo ochladenie a zrážky, podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa však budúci týždeň opäť môžeme tešiť na krajšie chvíle. Užijeme si aj slnka, ale dáždniky by sme odkladať nemali.

Michal urobil tabuľku teplotných rekordov na Slovensku: O týchto číslach verejnosť nevie

V pondelok má byť oblačno až zamračené, v západnej polovici územia miestami aj čiastočne zmenšená oblačnosť. Ojedinele sa vyskytnú prehánky alebo slabý dážď. Denná teplota sa vyšplhá na 14 až 19, na severe na 10 až 14 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h, ktorý popoludní zoslabne.

V utorok sa treba pripraviť ešte stále na polooblačné až oblačné počasie. V noci sa ojedinele môžu objaviť aj prehánky, výnimočne búrky. Nočná teplota zostúpi na 7 až 2, na juhovýchode okolo 9 stupňov. Denná teplota dosiahne 16 až 21 stupňov. Viať má slabý premenlivý vietor.

V stredu nás čaká malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť, ktorá nás počastuje ojedinelými prehánkami alebo búrkami. Nočná teplota klesne na 8 až 2, denná vystúpi na 17 až 22 stupňov.

To je ale nádielka!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Aj vo štvrtok si trochu pofrfleme na poloooblačnú až oblačnú oblohu, ktorá sa od západu zamračí. Postupne sa na väčšine územia rozprší, ojedinele treba rátať s búrkami. Na hrebeňoch Tatier predpovedá SHMÚ sneženie. Ortuť teplomera bude v noci ukazovať 9 až 3, cez deň 12 až 18 stupňov.

V piatok má byť opäť veľká oblačnosť a miestami nás potrápi aj dážď alebo prehánky. Neskôr sa oblačnosť zmenší a zrážky sa vyskytnú len ojedinele. Nočná teplota spadne na 8 až 2, denná ukáže 14 až 20 stupňov.

V sobotu začne do strednej Európy prúdiť od severozápadu vlhký a chladnejší vzduch, ktorý sa odrazí aj na premenlivej oblačnosti a občasných zrážkach. Nočná teplota klesne na 9 až 3, denná sa vyšplhá na 12 až 18 stupňov.

Viac o téme: PočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu