Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obavy z terorizmu, bratislavské letisko sprísnilo bezpečnosť: Toto čaká všetkých cestujúcich

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavské letisko v reakcii na teroristické útoky v Bruseli sprísnilo bezpečnostné opatrenia.

"Letisko Bratislava ako jedno z prvých v EÚ zavádza celý komplex bezpečnostných opatrení, z ktorých väčšina ostane cestujúcej verejnosti a návštevníkom letiska skrytá a my ich nebudeme nejako bližšie komentovať ani predstavovať. Niektoré z týchto opatrení sú však viditeľné okamžite," povedal dnes na brífingu generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík. Cestujúci sa napríklad po novom musia podrobiť bezpečnostnej kontrole už pri vstupe do budovy odletového terminálu. 

"Opatrenia sú vyhlásené na neurčitý čas ale s veľkou pravdepodobnosťou budú mať trvalý charakter," uviedol Trhlík s tým, že si uvedomuje, že opatrenia znižujú mieru komfortu cestujúcich a návštevníkov letiska. "Tieto opatrenia sú však nevyhnutné a nastavené sú tak, aby v maximálnej možnej miere zaisťovali bezpečnosť cestujúcich," povedal Trhlík.

Zároveň vyzval cestujúcich, aby rešpektovali pokyny polície a iných bezpečnostných zložiek letiska. "Osoby, ktoré z bratislavského letiska nikam necestujú a nemajú zakúpenú letenku, by mali zvážiť návštevu letiska a vyhnúť sa tak komplikáciám," dodal s tým, že v budúcnosti nie je vylúčené, že pre bezpečnostné opatrenia bude potrebné, aby cestujúci dorazili na letisko pred odletom skôr, ako bolo doteraz zaužívané.

Viac o téme: LetiskoBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu