Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Holanďan, ktorý čelí obžalobe z brutálnej vraždy priateľky Simony (†25): Spravodlivosti sa vyhýba

Simonina vražda otriasla celým Slovenskom
Simonina vražda otriasla celým Slovenskom (Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA - Pred dvomi rokmi otriasla Slovenskom šokujúca udalosť. Krásna Simona (†25) zomrela v bratislavskom byte po tom, čo ju vrah dobil, následne polial horľavinou a podpálil. Okresný súd Bratislava I dnes musel odročiť hlavné pojednávanie v prípade obžalovaného Holanďana Gerrita Jana Kramera, ktorý mal podľa obžaloby v roku 2014 v centre Bratislavy otrasný skutok spáchať.

Gerrit zaslal súdu lekárske ospravedlnenie v holandskom jazyku. Súd po preklade zistil, že Holanďan podľa vyjadrenia lekára nie je schopný cestovania pre zlý zdravotný stav. Zástupca poškodeného považuje konanie obžalovaného za obštrukciu.

Gerrit Jan Kremer bol pôvodne stíhaný väzobne, spoza mreží sa však dostal na jeseň minulého roka. Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I v tejto súvislosti odoslala v novembri minulého roka na disciplinárny senát Najvyššieho súdu SR návrh na začatie disciplinárneho konania voči trestnému sudcovi Okresného súdu Bratislava I Stanislavovi D. "Dôvodom podania návrhu je jeho procesné pochybenie v trestnej veci obžalovaného G. J. K., na základe ktorej tento obžalovaný z vraždy musel byť prepustený odvolacím súdom z väzby na slobodu. Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I navrhuje odvolanie z funkcie sudcu," povedal vtedy hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Spomínaný obžalovaný Holanďan sa dostal na slobodu z väzby pre možné pochybenie sudcu Stanislava D., nakoľko ten už nestihol na Krajský súd v Bratislave predložiť sťažnosť Kramera proti predĺženiu väzby, o ktorej sám rozhodol.

Holanďan sa napriek prepusteniu z väzby dostavil minulý rok 5. novembra na pojednávanie Okresného súdu Bratislava I. Obžalovaný vyhlásil, že je nevinný. "Využívam svoje právo nevypovedať a vypovedať nebudem," uviedol vtedy Gerrit Jan Kramer. Súd odročil pojednávanie na 26. apríla tohto roka.

Viac o téme: VraždaSimonaGerrit Jan K.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu