Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Csákyho úderka v SMK!

Miklós Duray a Pál Csáky
Miklós Duray a Pál Csáky

BRATISLAVA - Novopečený predseda SMK Pál Csáky včera predstavil nové predsedníctvo strany. Pod jeho vedením majú strane „šéfovať“ zástupcovia regiónov. Stratégom strany sa stal Miklós Duray.

Ten sa včera zaskvel vyjadreniami o tom, že Bugár„bol hrubý k ľuďom“ a že myšlienky autonómie „sú stále živé“. „Žiadna revolúcia sa nekoná,“ vyhlásil šéf strany Pál Csáky. Podľa neho nehrozí v blízkej budúcnosti ani rokovanie o autonómii. Nové republikové predsedníctvo riešilo aj skloňovanie mena podpredsedu Duraya. „Zabudli sme preto vyhlásiť autonómiu,“ zavtipkoval Csáky.

Radikál Duray už plánuje novú stratégiu strany. Poznamenal, že myšlienky o autonómii netreba oprašovať, pretože sú stále živé. A v čom vidí Duray príčinu Bugárovej porážky? „Ťažko povedať, čo všetko sa v 14-hlasovom rozdiele prejavilo. Nielen v tom, že tam boli podozrenia na hospodárske prepojenia. Mnohým ľuďom sa nepáčil ani jeho štýl vedenia strany. Niekedy bol veľmi hrubý k ľuďom,“ prezradil Novému Času. „Treba počkať na prieskumy verejnej mienky. Tie ukážu, či som bol hrubý k ľuďom,“ reagoval Béla Bugár. Ten podľa Csákyho „zostáva naším priateľom v poslaneckom klube“.

Kto všetko je v predsedníctve?

K Csákyho najbližším patrí bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničia József Berényi, poslanec Iván Farkas či stratég a ideológ strany Miklós Duray. Vrátili sa aj bývalí poslanci Pál Farkas či Lajos Ladányi. Na čele strany bude aj terajší šéf Úradu pre verejné obstarávanie Béla Angyal. Skončili však László Nagy či exminister István Harna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu