Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zverejnili zoznam a účet za ruskú propagandu: Európa je zamorená

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Miliardy dolárov. Toľko míňa Kremeľ na financovanie propagandy za hranicami Ruska, aby manipuloval verejnou mienkou. Na internete sa objavila mapa s podrobným zoznamom médií, ktoré financuje Rusko.

"Ruské stanice ako Russia Today (RT), portále ako Ria Novosti či Sputnik zvýšili svoj rozpočet oproti roku 2014 až o neuveriteľných 41 percent," píše portál sprotyv.info, ktorý zdieľal aj ukrajinský generál Dmitrij Tymčuk. Okrem iného zverejnené údaje na stránke popisujú detailný zoznam médií, ktoré majú brať peniaze z Kremľa. Zároveň pripomína, že Rusi vynakladajú na vojnu na východe Ukrajiny o niečo väčšiu čiastku - 5 a pol miliardy dolárov.

Chápadlá ruskej propagandy siahajú do prakticky každej krajiny strednej a východnej Európy. Z mapy, ktorá je v azbuke, je detailný popis médií, ktoré čerpajú zdroje z Ruska a šíria propagandu. Stovky miliónov dolárov prúdia do Poľska, Česka, Slovenska či Maďarska.

Zverejnili zoznam a účet
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Len na Slovensku a Česku existujú desiatky webov, ktoré šíria nezmysly a ruskú propagandu. Odhalil ich slovenský stredoškolský učiteľ a aktivista Juraj Smatana. Do propagandistického biznisu sú zatiahnutí aj politici. Známy je najmä prípad francúzskej političky Marine len Pen, ktorá berie peniaze z Ruska.

Viac o téme: DoláreMiliardyRuskoPutinRuská propaganda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu