Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Bábätko mrazili s mäsom a zeleninou

Peter Galbavý prišiel pôvodne len vysťahovať neplatičov z bytu... Zobraziť galériu (3)
Peter Galbavý prišiel pôvodne len vysťahovať neplatičov z bytu...

RUŽOMBEROK/STARÁ TURÁ - Ten obraz nikdy nezmaže z pamäti! Bábätko zabalené v novinách a igelite mu vypadlo rovno pod nohy. Peter Galbavý zo Starej Turej objavil novorodeniatko v mrazničke, ktorú vynášal z bytu neplatičov Vaňkovcov v Ružomberku.

Zrejme by nikdy neprišiel na to, aký strašný obsah nesie, keby sa chladničke na ulici neuvoľnili dvierka. Všetko, čo v nej bolo, sa vysypalo na chodník k jeho nohám. Medzi mrazenou zeleninou a mäsom trčala z novín a igelitu hlavička bábätka...

Strašný nález objavili špeditéri, ktorí v piatok popoludní deložovali neplatiacu rodinu Vaňkovcov kvôli dlhu na nájomnom z ich ružomberského bytu. Pri vynášaní chladničky z bytu sa odrazu otvorili jej dvierka a na zem vypadlo telíčko novorodeného dievčatka. „Nedá sa slovami povedať, čo som cítil, keď som si uvedomil, čo to vlastne leží na zemi. Bola to zmes pocitov od šoku, hrôzy až po strašnú zlosť,“ vraví muž, podľa ktorého si majitelia pri deložovaní vynášali veci sami a ich pomoc veľmi nechceli. „Pri mrazničke nás však požiadali o to, aby sme ju vyniesli z bytu my,“ povedal. O tom, ako vyzeralo dieťatko, hovoriť nechcel. „Bolo maličké. Novorodeniatko. Zmrznuté. Tú mrazničku mali normálne funkčnú. Dieťatku trčala von hlavička. Nemôžem na to myslieť, mám to stále pred očami,“ povedal. Nedokáže ani len pochopiť, ako mohla rodina skladovať v mrazničke aj potraviny. „Bolo tam všetko, čo zvyčajne v mrazničke býva. Spolu s bábätkom...“ dodal.

Krkavčia matka Iveta Vaňková (38) zrejme bábätko porodila približne pred ôsmimi rokmi doma. Spolu s ňou v byte žili aj dve dospelé deti, školák Ján (13) a manžel Ján (41). Práve jeden z jej dospelých synov mal podľa informácií Nového Času zaniesť telíčko novorodenca po nájdení v igelitovej taške otcovi do práce. O hroznom tajomstve rodiny nič netušili ani susedia. „Žijem tu už 15 rokov, ale nevšimol som si, že by bola tehotná. Bola to normálna rodina, mali len finančné problémy,“ povedal sused Dušan Greguš. Matka v piatok skončila v cele predbežného zadržania. Jej manžel a deti akoby sa prepadli do zeme. Polícia uvalila na prípad informačné embargo. „Môžem potvrdiť, že sa to stalo. Nič viac,“ povedal Igor Mahút, žilinský policajný hovorca.


Ukryté na patológii

Malé novorodeniatko je v súčasnosti na patológii v Martinskej fakultnej nemocnici. Podľa zistení Nového Času čaká jeho telíčko na pitvu. „Dievčatko sa pitve podrobí až dnes. Na základe toho sa bude vedieť, presne ako dlho bolo ukryté v chladničke,“ povedal zdroj z nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu