Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Historický deň, revolúcia v parlamente: V národnej rade zvažujú poraziť zlú energiu

Pomoc je už naporúdzi Zobraziť galériu (4)
Pomoc je už naporúdzi

BRATISLAVA – Po tom, ako Topky s pomocou renomovaného slovenského odborníka na geopatogénne zóny v parlamente namerali tie najvyššie hodnoty elektromagnetických anomálií, začali poslanci uvažovať možných o príčinách problémov. S miernym váhaním v hlase museli priznať, že klíma v parlamente môže mať aj neznáme príčiny. Zisťovali sme, čo si o návrhu riešenia ozdravenia budovy myslí predseda NR SR Peter Pellegrini.

Minulý týždeň sa redakčný tím Topiek vybral do budovy parlamentu spolu so známym odborníkom na geopatogénne zóny Andrejom Sándorom, ktorý v priestore nameral piaty, teda najhorší stupeň narušenia elektromagnetického poľa Zeme v dôsledku tektonického zlomu. V praxi to znamená, že ruka v ruke s negatívnou klímou sa na takomto mieste môže šíriť nálada, napätie, stres a časté hádky, nehovoriac o možných zdravotných dopadoch kvôli narušenej imunite.

Slovák, ktorý študoval feng shui v Malajzii, prezradil, čo by pomohlo našej krajine k úspechu!

Podľa Sándora by bola riešením eliminácie vplyvu geopatogénnych zón inštalácia priestorových tieničov, teda priestorových diferenciálnych rezonátorov, ktoré už v minulosti úspešne umiestňoval v niekoľkých strategických budovách. Priestor takých veľkých rozmerov by mohol harmonizovať jeden centrálny tienič, ktorý by bol nainštalovaný priamo do stavby. „Postup by stál približne 2 500 eur,“ a nevyžadoval by si veľký invazívny zásah ani priestorové či časové obmedzenia. Zaujímalo nás teda, čo si o zistení psychotronika myslia poslanci, ktorí na tomto mieste rozhodujú alebo v minulosti rozhodovali o osude Slovenska.

Historický deň, revolúcia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Napätie sa dá niekedy krájať, myslia si poslanci

„Nechcem vyzerať ako nejaký hypochonder, ale odkedy som poslanec, mávam suché a podráždené oči, takže si musím pravidelne kvapkať očné kvapky. Ako dlhoročný stavbár však viem, že oceľovo-betónová konštrukcia parlamentu, bez prístupu denného svetla do rokovacej miestnosti, nie je vhodná pre každodenný pobyt a prácu,“ myslí si poslanec Pavol Zajac (KDH).

„Budova národnej rady je zvláštnym miestom, kde je veľká koncentrácia ľudí, názorov a niekedy aj negatívnej energie. Mne osobne najviac prekáža, že rokovacia sála nemá okná. To znamená, že chýba vizuálny kontakt s vonkajším prostredím. Ďalej to znamená, že vetraná môže byť len umelo, klimatizáciou, čo tiež mnohým ľuďom môže prekážať. Je to priestor, v ktorom, keď je veľký pretlak negatívnych emócií, viete ich doslova krájať,“ uviedol Andrej Kolesík (SMER-SD), ktorý si nevhodné architektonické riešenie budovy všimol už dávno.

Historický deň, revolúcia v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 „Niektorí ľudia sú na to možno citliví,“ povedal József Nagy (Most-Híd), na ktorého pôsobia negatívne skôr ľudia ako geopatogénne zóny. S úsmevom však poznamenal, že by to mohlo vysvetľovať jav, keď niektorí poslanci v parlamente trikrát zopakujú to isté, čo by sa v Európskom parlamente, kde aktuálne pôsobí a kde sa musia politici vyjadriť v rámci 20-minútového časového obmedzenia, nemohlo stať.

Podľa Gyulu Bárdosa (SMK) je potrebné položiť si otázku, či aj samotní poslanci nevplývajú na prostredie. „Zaujímalo by ma, ktorý z týchto vplyvov je negatívnejší, či ten personálny nie je horší,“ povedal Bárdos. Pripustil však, že z tej alebo onej strany na tom možno niečo bude.

 „Veľa poslancov má po pléne virózy, no pripisuje sa to na vrub zlej klimatizácii. Ja zatiaľ negatívnym energiám odolávam a môže za to aj môj životný štýl. Som viac optimista ako pesimista. Môžem však povedať, že v národnej rade sú obdobia, keď sa dá napätie krájať,“ priznal Július Brocka (KDH), ktorý na vplyv geopatogénnych zón síce neverí, ale napätú atmosféru si nemohol nevšimnúť.

„Nakoľko som doposiaľ nestrávil v parlamente ani len jedno celé volebné obdobie a už rok a pol v ňom nesedím, cítim sa teraz celkom fit. Ale na niektorých ľuďoch, ktorí tam sedia dvadsať rokov, to asi muselo zanechať stopu, najradšej zo všetkého sa totiž hádajú,“ dodal k problematike Radoslav Procházka (Sieť).

Zvažujem tieniče

Geopatogénna zóna môže podľa slov Sándora negatívne ovplyvňovať atmosféru v parlamente. Výsledkom môže byť nielen zhoršená imunita, ale aj psychická rozladenosť osôb, ktoré sa v zóne dlhodobo a intenzívne pohybujú. Oslovili sme teda priamo predsedu NR SR Petra Pellegriniho s otázkou, či by sa vyslovil v prospech inštalácie tieničov: „Veľmi rád si pozriem výsledky meraní geopatogénnych zón v parlamente. Ak by to malo prispieť k zlepšeniu fyzického i psychického zdravia poslancov, nebudem sa brániť ani inštalácií tieničov,” uviedol s racionálnou dávkou optimizmu a do situácie vlial trocha nádeje.

Andrej Sándor pri meraní geopatogénnej zóny
Zobraziť galériu (4)
Andrej Sándor pri meraní geopatogénnej zóny  (Zdroj: Jan Zemiar)

 

 

 

Viac o téme: ParlamentAndrej SándorGeopatogénne zóny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu