Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vodiči, pozor: Policajti na cestách, tento týždeň kontrolujú pásy a autosedačky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vodiči, buďte v pozore. Policajti budú tento týždeň kontrolovať používanie bezpečnostných pásov a detských autosedačiek. Akcia organizácie TISPOL sa začína dnes a potrvá až do nedele. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Polícia vodičom pripomína, že podľa zákona je povinné v aute sa pripútať a malé dieťa mať v detskej autosedačke. "Kde je bezpečnostný pás, treba sa ním pripútať. Ak sa na sedadle vozidla vybavenom bezpečnostným pásom prepravuje dieťa s výškou menšou než 150 cm, musí byť toto sedadlo vybavené detským zadržiavacím zariadením," uviedla Baloghová. Upozornila, že za porušenie týchto pravidiel je pokuta vo výške 50 eur.

"Policajti sa zamerajú aj na ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Na nedodržiavanie povolenej rýchlosti, porušovanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi a porušovanie základných povinností vodičov," doplnila hovorkyňa. Policajti si posvietia aj na chodcov, cyklistov a motocyklistov.

Medzinárodná stavovská organizácia TISPOL, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov organizuje každý mesiac spoločnú dopravno-bezpečnostnú akciu. Počas jedného týždňa je akcia zameraná na odhaľovanie vždy iných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Na európskej dopravno-bezpečnostnej akcii sa zúčastňujú aj policajti na celom území Slovenska.

Viac o téme: DopravaKontrolyPolícia PásyAutosedačky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu