Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V bratislavskom jazere sa topil chlapček (7): Jeho stav je veľmi vážny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Letné mesiace sú ako stvorené na oddych pri vode, ale vždy keď sa chystáte kúpať sa, treba si dávať veľký pozor. Obzvlášť, keď so sebou beriete aj malé deti. Na včerajšiu drámu na jazere v bratislavských Vajnoroch bude s hrôzou spomínať otec, ktorý nechal svojich dvoch maloletých synčekov potápať sa a ich hru sledoval z brehu. Obaja mali byť dobrí plavci. Keď sa však jeden z nich nevynoril, okamžite mu šiel na pomoc. Aj tak je stav 7-ročného chlapca veľmi vážny.

FOTO Nové fakty tragédie na jazere Ružín: Matka nechala Lukáška (†2) spať, utopil sa v aute

Otec aj chlapec mali veľké šťastie, že sa v tom čase na brehu nachádzali pracovníčka operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby aj detská lekárka, ktoré dieťaťu do príchodu záchranky poskytovali prvú pomoc.

"Topiaceho sa chlapca sa podarilo záchrannej zdravotnej službe resuscitovať a previezli ho na Detskú fakultnú nemocnicu na Kramáre," uviedol pre TV JOJ hovorca operačného strediska záchraniek Jozef Minár.

"Jeho zdravotný stav je veľmi vážny a je na kompletnej resuscitačnej liečbe," povedala televízii hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Viac o téme: DieťaJazeroTopenieVajnory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu