Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri požiari prišli o život dve deti a dedko: Rodina sa len bezmocne prizerala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Dvaja súrodenci vo veku osem a desať rokov, ako aj ich starý otec prišli v noci nadnes o život pri požiari obytného domu v obci Großsteinbach na východe rakúskej spolkovej krajiny Štajersko. Matku detí, ich starú matku a dvojročného brata sa podarilo susedom dostať v poslednej chvíli z domu, záchranou sa ukázal byť rebrík, po ktorom viedla ich cesta k záchrane.

Podľa informácií, ktoré priniesla dnes tlačová agentúra APA, je príčina požiaru, ktorý vypukol zrejme v kuchyni objektu, predmetom vyšetrovania. Na likvidácii požiaru, ktorý vypukol v skorých ranných hodinách, sa až do predpoludnia spolupodieľalo viac ako 100 hasičov.

Telá obetí, spočiatku nezvestných, mohli hasiči dostať z totálne zničeného objektu až s oneskorením, pretože okamžitý zásah znemožňovalo akútne riziko zrútenia sa strešnej konštrukcie domu. Na mieste nešťastia zasahovali aj pracovníci krízového intervenčného tímu. Tí pomáhali nielen pozostalým, ale aj hasičom, ktorí našli telá obetí a dostali ich napokon z budovy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu