Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Packovo nariadenie kritizujú aj policajti

„Rýchli“ vodiči už pokuty na mieste nedostanú. Policajti im zadržia vodičák
„Rýchli“ vodiči už pokuty na mieste nedostanú. Policajti im zadržia vodičák

BRATISLAVA - Policajti vo výkone nesúhlasia s novým nariadením policajného prezidenta Jána Packu. Od marca totiž na jeho pokyn nemajú od vodičov, ktorí prekročia rýchlosť o viac ako 20 kilometrov za hodinu, vyberať pokuty na mieste. Musia im zadržať vodičský preukaz a prípad potom dorieši dopravný inšpektorát.

Dopraváci, ktorí nesúhlasia s Packovým pokynom, napísali policajnému prezidentovi list. Packa si však od nového nariadenia sľubuje nielen zníženie nehodovosti, ale aj korupčného správania policajtov.

Od začiatku marca policajti nepokutujú „rýchlych motoristov“ priamo na mieste. V prípade, že vodič prekročí maximálnu povolenú rýchlosť o 20 kilometrov v obci alebo o 30 kilometrov za hodinu mimo obce, policajti mu zadržia vodičák.

Prípadom sa potom zaoberá dopravný inšpektorát. Podľa policajného prezidenta je totiž nespravodlivé, keď dvetisícovú pokutu dostane vodič, ktorý porušil predpisy prvýkrát, a rovnakú sumu zaplatí aj šofér, ktorý prekročil rýchlosť už 50-krát. „Podľa priestupkového zákona môže byť pokuta pre ,rýchleho‘ vodiča až 7 000 Sk a na rok príde o vodičák,“ uzavrel Packa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu