Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kauza Baumax má dohru: Do obchodu nabehla inšpekcia, zistila nedostatky

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Po zverejnení našej reportáže z bratislavského Baumaxu musela firma čeliť inšpektorom. Bezpečnostné opatrenia v obchode s domácim náradím a potrebami sa dostali pod drobnohľad po tom, čo v žilinskom obchode prišiel o život malý chlapec. Naše odhalenia prinútili kontrolórov konať a dnes sú známe výsledky!

Pred dvoma mesiacmi sme priniesli reportáž z bratislavského Baumaxu, kde sme narazili na niekoľko nezrovnalostí v bezpečnostných opatreniach. Tie mohli ohroziť zdravie zákazníkov, nehovoriac o nedávnej tragédii v žilinskej predajni, kde zavalilo malého Jakubka. Medzi inými nedostatkami boli nedostatočne zabezpečené dosky na regáloch, ktoré pri manipulácii mohli padnúť na zem.

Kauza Baumax má dohru:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

Ďalšie chyby sprevádzali nedostatočne zabezpečené elektrické káble od svietidiel či ďalšie upevnenie dreveného tovaru. Po našej reporátži sme upozornili inšpektorov, ktorí v Baumaxe na Bajkalskej ulici v Bratislave vykonali kontrolu.

Miesto tragédie v žilinskom Baumaxe
Zobraziť galériu (3)
Miesto tragédie v žilinskom Baumaxe  (Zdroj: foto: tv joj)

Ako nás informovali z Inšpektorátu práce, kontrolóri preverili všetky informácie o porušovaní predpisov z bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a odhalili nedostatky. "Počas inšpekcie práce boli preverené všetky informácie o porušovaní predpisov z bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci uvedené vo Vašom podaní. Inšpektorát práce nariadil kontrolovanému subjektu odstrániť nedostatky zistené počas výkonu inšpekcie práce, resp. prijať opatrenia, aby sa zistené nedostatky nevyskytli ani v budúcnosti," informoval Topky Dalibor Hlivák, hlavný inšpektor práce z Inšpektorátu práce v Bratislave.

Viac o téme: InšpekciaReportážBratislavaBajkalskáBaumax
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu