Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ďalší nebezpečný výrobok na trhu: Po paštéte nevyhovujúci riad

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: freedigitalphotos.net)

BRATISLAVA - Na slovenskom trhu sa môže nachádzať nevyhovujúca kuchynská pomôcka z Číny. Ide o lopatku v tvare lyžice s dierkami z plastového materiálu čiernej farby s červenou protišmykovou rúčkou.

Výrobok nespĺňa európske normy. "Odporúčame spotrebiteľom, aby predmetný výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali, prípadne ho vrátili späť do miesta predaja," informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Pozor na nebezpečnú potravinu: Z predaja ju stiahli, v žiadnom prípade ju nejedzte!

Veterinári zistili v bardejovskom Kauflande paštétu nevyhovujúcu kvalitatívnym parametrom. Oznámila to dnes Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

"Pri kontrole v rámci potravinového dozoru bola v prevádzke Kaufland, Ľudovíta Štúra 1339, Bardejov, odobratá vzorka výrobku 'Ibérico bravčová pečeň paštéta', 160 gramov, s dátumom minimálnej trvanlivosti 31. decembra 2016, šarža LM12A, výrobca Müllers Hausmacher Wurst 29574 Ebstorf, Nemecko," spresnila potravinová správa.

Predmetná vzorka podľa ŠVPS nevyhovela mikrobiologickému a senzorickému hodnoteniu. "Výrobok bol stiahnutý z trhu," dodali veterinári.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu