Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO plesnivejší, ako by ste čakali: Zákazníčku prešla chuť variť, keď otvorila syr

Tento syr bol rozhodne príliš plesnivý. Zobraziť galériu (2)
Tento syr bol rozhodne príliš plesnivý. (Zdroj: Facebook, GoogleMaps)

GALANTA – Napriek rôznym snahám viacerých obchodných značiek o zlepšenie názoru Slovákov na nakupovanie v supermarketoch, neustále sa niekde objavia nelichotivé obrázky pokazených potravín alebo poškodených produktov. Od škandálu s prebaľovaním syrov v Kauflande sa však neočakávalo, že by sa mohlo ešte niečo podobné stať. A predsa!

Pani Denisa šla do Tesca na Drevenej ulici v Galante, aby nakúpila potraviny, z ktorých chcela navariť obed pre rodinu. Kúpila okrem iného aj Tesco syr Niva, ktorý mal poškodený tovar, no v obchode si to nevšimla. Ako sa ukázalo, syr niva rozhodne nebol v stave vhodnom na varenie, už určite nie na priame požitie.

„Ráno 16.6.2015 som si kúpila v obchodnom reťazci Tesco syr Niva... Hneď po otvorení ma prešla chuť variť, keďže polka syra bola úplne žltá a plesnivá,“ posťažovala sa na sociálnej sieti. Ako dodala, syr reklamovala a peniaze jej vrátili, no s ostatnými sa rozhodla podeliť o tento zážitok, pretože sa jej podobná vec nestala prvýkrát.

Poprosili sme spoločnosť Tesco o stanovisko. „Podnetom sa vážne zaoberáme. Bohužiaľ z fotografie nie je možne určiť, či k chybe došlo u nás alebo sme takýto výrobok už dostali od dodávateľa. V každom prípade by sme sa radi zákazníkovi touto cestou ospravedlnili a uistili ho, že nás celá situácia mrzí, pretože denne vynakladáme obrovské úsilie, aby v našej ponuke zákazníci našli len kvalitné a čerstvé potraviny,“ odpovedal Tomáš Ferenčák, koordinátor komunikácie.

Tento syr bol rozhodne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook, GoogleMaps)

Napriek tomu, že podľa obalu mal syr dátum spotreby do 30. júna, z fotografií jednoznačne vyplýva, že už nebol v stave vhodnom na užívanie. Pani Denisu sa v diskusii pod fotografiami snažili niektorí presvedčiť, že niekedy je za všetkým aj samotný zákazník: „Žiaľ, sú medzi zákazníkmi aj takí, čo napríklad zoberú syr z chladiaceho boxu a vyložia v regáli medzi konzervy... Tak sa nečudujte, že ak to ten syr zažije a je vyložený deň v teple a predavačka ho vloží do boxu naspäť, že splesnivie.“

Iní za tým vidia zase nedostatok zamestnancov, ktorí by tovar kontrolovali. Problémom je podľa užívateľov sociálnych sietí aj fakt, že predajňa, v ktorej sa akýkoľvek znehodnotený tovar nájde, niekedy (ako v tomto prípade) z objektívnych príčin skutočne nevie zistiť, či ide pochybenie zamestnancov alebo výrobcu, a tak sa nedá určiť, koho treba potrestať.

Viac o téme: ReklamáciaTescoPokazený syr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu