Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predpoveď počasia na víkend: Meteorológ prezradil, kedy udrie ďalšia silná búrka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premenlivé počasie a ochladenie sprevádza májové dni už od minulého víkendu, odkedy nás počas týždňa zastihli zrážky a v noci zo stredy na štvrtok prekvapila silná búrka, pri ktorej burácalo mohutné hrmenie a lietali blesky. Hydrometeorologický ústav hovorí o začiatku búrkovej sezóny.

Piatok 

Počasie bude u nás počas dňa ovplyvňovať plytká tlaková níž, ktorá prinesie polooblačno až oblačno, na juhozápade miestami prehánky. Teploty vystúpia na 16 až 21 stupňov Celzia.

Vystrašení Slováci zažili pekelnú noc: Začala vojna? Budil ich obrovský rachot!

Na západnom Slovensku bude prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 9 až 6 a najvyššie denné 18 až 21 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 8 až 3 a najvyššie denné 16 až 20 stupňov C. Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 8 až 4 a najvyššie denné 16 až 20 stupňov C.

Počasie na horách: Vo výške 1 000 m by malo byť prevažne polooblačno, najvyššia denná 14 stupňov Celzia. Vo výške 1 500 m prevažne polooblačno s najvyššou teplotou 10 stupňov Celzia a vo výške 2000 m prevažne polooblačno, s najvyššou dennou teplotou 6 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Sobota

Do našej oblasti začne zasahovať od západu výbežok vyššieho tlaku a zvlnené frontálne rozhranie sa bude nad Maďarskom rozpadávať. Cez deň bude jasno až polooblačno, len na juhozápade sa spočiatku vyskytne zväčšená oblačnosť a ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota klesne na 10 až 5 stupňov, denná vystúpi na 19 až 25 stupňov Celzia. Viať by mal len slabý vietor do 4 m/s (15 km/h).

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nedeľa

Naše územie zasiahne nevýrazný studený front, ktorý bude po okraji výbežku vyššieho tlaku postupovať cez Poľsko na juhovýchod. Meteorológovia z SHMÚ hlásia premenlivú oblačnosť a ojedinele prehánky. Nočná teplota sa bude pohybovať okolo 10 až 5, na juhozápade okolo 12 stupňov a denná dosiahne 18 až 23, na severe miestami okolo 16 stupňov Celzia. Fúkať by mal severozápadný vietor 3 až 8, miestami v nárazoch do 15 m/s (10 až 30, nárazy 55 km/h).

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Pozor na búrkovú činnosť!

Ako Topky informoval Jozef Csaplár, riaditeľ Centra predpovedí a výstrah zo Slovenského hydrometeorologického ústavu, o poslednej výraznej búrke, ktorá zasiahla oblasť Bratislavy, „z hľadiska zrážkovej činnosti alebo rýchlosti vetra nebola mimoriadna. Nezvyčajne silné boli zvukové prejavy – hromobitie.“ Ako ďalej uviedol Csaplár „s búrkovou aktivitou musíme rátať naďalej, pretože búrková sezóna sa už začala. Vyskytnú sa silnejšie i slabšie búrky a najbližšia búrková aktivita sa očakáva zhruba v strede budúceho týždňa.“

Krúpy veľkosti golfovej loptičky padali zhruba pred týždňom v Humennom
Zobraziť galériu (5)
Krúpy veľkosti golfovej loptičky padali zhruba pred týždňom v Humennom  (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu