Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predpoveď na najbližší týždeň: Meteorológovia vydali výstrahu, počasie opäť prekvapí!

Už od zajtra nás počasie môže potrápiť Zobraziť galériu (6)
Už od zajtra nás počasie môže potrápiť (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Po krásnom slnečnom víkende vás zasa musíme trocha schladiť. Už od zajtra k nám začne prúdiť studený front, ktorý prinesie zmenu počasia. Ďalší víkend by podľa meteorológov nemusel byť podľa našich očakávaní.

Pondelok

Popoludní bude cez naše územie postupovať na juhovýchod studený front a cez deň bude prevažne polooblačno. Teploty dosiahnu 15 až 20 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku bude prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 7 až 4 a najvyššie denné 17 až 20 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku bude takisto prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty vystúpia na 6 až 1 a najvyššie denné na 15 až 19 stupňov Celzia. Na východnom Slovensku očakávame prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty sa budú pohybovať okolo 6 až 2 a najvyššie denné okolo 15 až 19 stupňov Celzia.

Čítajte tiež: Leto 2015 môže podľa vedcov prekonať všetky očakávania!

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota 1 a najvyššia denná 13 stupňov Celzia. Vo výške 1500 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota -1 a najvyššia denná 9 stupňov Celzia. Vo výške 2000 m prevažne polooblačno. Najnižšia ranná teplota -3 a najvyššia denná 5 stupňov Celzia.

Meteorológovia varujú pred silnou víchricou

Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ktorý bude v pondelok fúkať na celom Slovensku. V severných okresoch a v polohách nad 1400 metrov nad morom môže miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 32 m/s. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno výstrahu 2. stupňa pred vetrom, ktorá platí od 12.00 do 22.00 h. Pre zvyšok Slovenska platí výstraha 1. stupňa.

Podľa SHMÚ pôjde v prípade severných okresov o búrlivý vietor až víchricu. Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká. Vo zvyšnej časti Slovenska meteorológovia očakávajú na viacerých miestach priemernú rýchlosť vetra 16 až 22 m/s. Predpokladaná rýchlosť vetra je v tomto ročnom období a oblasti bežná, ale podľa meteorológov môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Predpoveď na najbližší týždeň:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Utorok

Za studeným frontom a chladným vzduchom sa nad naším územím od západu rozšíri tlaková výš. V noci bude spočiatku oblačno a ojedinele sa môžu vyskytnúť zrážky, neskôr bude oblačnosť ustupovať. Cez deň bude prevažne polooblačno s nočnou teplotou 6 až 0 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 11 až 16, na Kysuciach, Orave, Liptove a severovýchode dosiahne 7 až 11 stupňov Celzia. Viať bude prevažne severozápadný vietor 3 až 7 m/s (15 až 25 km/h).

Predpoveď na najbližší týždeň:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Streda

V stredu k nám začne od severozápadu prúdiť teplý vzduch. Počas dňa však bude polooblačno až oblačno, ráno môže byť aj hmlisté. Nočná teplota klesne na 4 až -2, denná dosiahne 16 až 21, na severe miestami okolo 14 stupňov Celzia. Fúkať by mal prevažne západný, na východe miestami južný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Predpoveď na najbližší týždeň:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Štvrtok

Teplý front sa nad naším územím udrží aj vo štvrtok. Meteorológovia očakávajú jasnú až polojasnú oblohu s nočnou teplotou 8 až 2 a dennou 17 až 24 stupňov Celzia.

Predpoveď na najbližší týždeň:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Piatok

Piatok sa počasie opäť zhorší a víkend by mohol znepríjemniť studený front, ktorý k nám bude postupovať od severu. Prinesie oblačné až zamračené počasie s dažďom či prehánkami, ojedinele aj búrkami. Nočná teplota dosiahne10 až 4, denná teplota 15 až 20, na severe okolo 13 stupňov Celzia.

Predpoveď na najbližší týždeň:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu