Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovenke vydali na pošte novú rakúsku 10-eurovku na FOTO: Teraz má problém!

Nad medenou mincou s hlavou Mozarta všetci krútili hlavou Zobraziť galériu (2)
Nad medenou mincou s hlavou Mozarta všetci krútili hlavou (Zdroj: Petra, tip čitateľa)

SANKT PÖLTEN – Petra na pošte v Rakúsku, kde pracuje, platila šek. Bežná rutinná platba mala však zaujímavé pokračovanie. Poštárka jej vydala veľmi netradičnú 10-eurovku, s ktorou sa nikdy doteraz nestretla.

„Keď som na pošte v Sankt Pölten platila šek, vydali mi 10 eur. Pani, ktorá ma pri okienku obsluhovala, sa ma s úsmevom na tvári opýtala, či chcem normálnu alebo novú 10-eurovku a vytiahla veľkú mincu, aby som ju videla,“ opisuje Slovenka Petra, ktorú nablýskaná minca s hlavou Mozarta veľmi upútala. „Samozrejme, že som ju chcela bližšie vidieť a vlastniť, keďže som o nej ešte nepočula,“ priznáva budúca numizmatička.

Čítajte tiež: Veľká urážka pre Francúzov: Na vine je belgická 2-eurovka!

Slovenke vydali na pošte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Petra, tip čitateľa)

Od toho okamihu sa Petra stala majiteľkou mince, ktorú vlastní len máloktorý Slovák alebo Rakúšan. „Nasledujúci deň som išla do trafiky hovoriac si, že novou mincou skúsim zaplatiť. Bola som však na pochybách, pretože o tejto peňažnej novinke som ešte nepočula,“ pokračuje Petra, ktorej intuícia bola správna. „Platbu mi odmietli so slovami, že sa s takouto mincou ešte nestretli a neveriacky krútili hlavou obe predavačky. Na internete som potom vypátrala, že sa táto minca dá kúpiť aj za vyššiu sumu ako 10 eur, tak som sa rozhodla, že si ju nechám ako suvenír,“ napísala nám do redakcie Petra o svojom pamätnom zberateľskom zážitku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu