Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počasie nás najbližšie dni nepoteší: Od utorka sa poriadne zopsuje!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Mnohí Slováci už majú tohtoročnej zimy, hoci nebola nijako výrazne mrazivá, dosť. Tešíme sa už na prvé jarné slniečko a vyššie teploty, ktoré nám dovolia zavrieť kabáty do skrine. Príde oteplenie už v najbližších dňoch? Veru nie a ešte sa k tomu podľa predpovede SHMÚ pridá aj miestami intenzívny dážď.

Pondelok - oblačno až zamračené. Miestami slabý dážď, od výšky 1300 m, na severozápade prechodne od 900 m, sneženie. Najvyššia denná teplota 4 až 10. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo nuly. Slabý premenlivý, popoludní na západnom a východnom Slovensku prevažne južný vietor do 6 m/s (20 km/h).

Utorok - od západu postúpi na Slovensko zvlnený studený front. Oblačno až zamračené. Najmä cez deň na mnohých miestach dážď, večer miestami aj intenzívny. Od cca 1200 m, v západnej polovici postupne od cca 800 m. Na východe menej zrážok. Nočná teplota 5 až -1 stupňov. Denná teplota 2 až 7, na juhu stredného a východného Slovenska okolo 9 stupňov. Slabý, popoludní na juhozápade mierny severozápadný vietor.

Streda - oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď, v noci miestami aj intenzívny. Od cca 1300 m, na západe a severe od 700 m sneženie. Na východe a popoludní aj na ostatnom území menej zrážok. Nočná teplota 5 až -1. Denná teplota 2 až 8, na juhu stredného Slovenska a na východe okolo 10 stupňov.

Štvrtok - zo Stredomoria sa do našej oblasti presunie tlaková níž. Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď. Od cca 800 m sneženie. Nočná teplota 4 až -1 stupňov. Denná teplota 3 až 9, na severozápade chladnejšie.

Piatok - nad strednou Európou sa bude nachádzať nevýrazné tlakové pole. Premenlivá oblačnosť. Miestami prehánky. Nočná teplota 2 až -3, denná 3 až 9 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu