Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vozičkárovi ukradli auto - jeho druhé nohy

Nešťastný vozičkár: „Odtiaľto mi ukradli fabiu.“ Zobraziť galériu (2)
Nešťastný vozičkár: „Odtiaľto mi ukradli fabiu.“

PIEŠŤANY - Bezcitnosť najhrubšieho zrna! Telesne postihnutému Pavlovi Hradskému (55) z Piešťan ukradli auto z vyhradeného parkovacieho miesta. Pre šéfa invalidného družstva je to pohroma! Navyše, ak chce požiadať o finančný príspevok na nové auto, musel by najskôr vrátiť časť peňazí, ktoré dostal od štátu, na to ukradnuté!

Pavol Hradský je telesne postihnutý už takmer tridsať rokov. Pohybuje sa iba pomocou vozíka. Kontakt s okolím mu umožňovala oranžová Škoda Fabia Combi, ktorú si kúpil pred piatimi rokmi. Za špeciálnu úpravu ručného ovládania vozidla navyše zaplatil 150-tisíc Sk. Šéf invalidného družstva využíval auto nielen na vybavovanie pracovných záležitostí, ale aj pre svoju rodinu.

„Krádež auta s evidenčným číslom PN-133-AU som zistil včera ráno. Ešte v stredu popoludní som s ním bol u lekára. Teraz mám pocit, akoby mi zobrali moje druhé nohy, bez ktorých sa takmer nikam nedostanem,“ vraví Hradský, ktorý pred piatimi rokmi na kúpu fabie dostal od štátu príspevok 200- -tisíc Sk. „Podľa zákona som mal auto používať sedem rokov. Teraz mi hrozí, že budem musieť vrátiť časť príspevku za dva roky, čo je približne 60-tisíc Sk,“ dodáva Hradský.

V Piešťanoch majú vozičkári na zlodejov smolu. Z vyhradených parkovacích miest im ukradli už päť áut. Jedným z vlani okradnutých je svalovou dystrofiou postihnutý Ján Kršiak (32). „Je to strašné, taká krádež,“ povedal o včerajšej udalosti Kršiak, ktorému piešťanský mestský úrad daroval ojazdenú Škodu Octavia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu