Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Košické nemocnice: Fajčiari ignorujú zákaz

V nemocnici sa fajčí aj napriek zákazu.
V nemocnici sa fajčí aj napriek zákazu.

KOŠICE - Zadymená chodba a plno ohorkov! Takto to vyzerá pri vstupe do infekčnej ambulancie v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach. A to aj napriek zákazu fajčenia a mnohým upozorneniam!

„Na chodbách sa dá dym aj krájať! S fajčiarmi sa jednoducho nedá pohnúť,“ sťažuje sa Košičan, ktorý s dieťaťom pravidelne navštevuje detskú ambulanciu. Riaditeľka DFN Ingrid Urbančíková o tomto probléme vie: „O fajčení v týchto priestoroch vieme, no nemôžeme prijať žiadne opatrenie. Infekčné oddelenie totiž sídli v prenajatom objekte nad psychiatrickou klinikou, ktorej dospelí pacienti v rámci svojich vychádzok nerešpektujú zákaz a fajčia.“ Hoci na fajčenie DFN viackrát upozornila, nestretla sa s priaznivým ohlasom.

Jaroslava Oravcová, hovorkyňa FN L. Pasteura, ktorá spravuje tieto priestory, v stanovisku uviedla, že zákaz fajčiť v priestoroch nemocnice platí pre všetkých. „Taktiež vo vonkajšom areáli a aj pre verejnosť. Sankcionovať však môžeme iba vlastných pracovníkov. Ostatné osoby naša bezpečnostná služba len upozorňuje na zákaz a za priestupok im môže uložiť pokutu iba Úrad verejného zdravotníctva.“

ČO HOVORÍ ZÁKON

V nadväznosti na zákon o ochrane nefajčiarov a aj na príkaz riaditeľa FN L. Pasteura je v tejto nemocnici zakázané fajčiť vo všetkých priestoroch. Platí to pre zamestnancov a aj pre verejnosť. Zároveň boli zrušené aj všetky fajčiarne pre zamestnancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu