Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Paškovo prepojenie na firmu z kauzy CT-čka: Jeho kamarát je partnerom mozgu operácie!

Šutta si udáva trvalý pobyt v tomto dome v Košiciach Zobraziť galériu (4)
Šutta si udáva trvalý pobyt v tomto dome v Košiciach (Zdroj: mmm)

BRATISLAVA - Hlava spoločnosti z kauzy CT-čka Erika Bilá vraj kšeft nezvládla, preto skončila, oznámil po vypuknutí škandálu majiteľ firmy. Zaujímavé však je, že sa tak stalo deň po tom, čo sme sa pýtali na jej vrúcny vzťah s Jurajom Šuttom, ktorý je bývalým poradcom ministra zdravotníctva a dobrým kamarátom Pavla Pašku. Nakoniec sa potvrdilo, že spoločne dokonca párik aj podniká.

Zdá sa tak, že Paškovo prepojenie na spoločnosť, ktorá zarobila v zdravotníctve na liekoch a prístrojoch vyše 200 miliónov eur, je zrejmé. Aj napriek tomu, že bývalý predseda parlamentu to odmietal. Podľa denníka Sme totiž v marci tohto roka v Brne založili spoločne akciovú spoločnosť RB 22, ktorá má základné imanie niečo cez päť miliónov českých korún.

Paškovo prepojenie na firmu
Zobraziť galériu (4)

Bilej partner Šutta, ktorý býva v Košiciach a šéfuje nemocnici v Bardejove, má k Paškovi blízko. Potvrdili to aj mediálne výstupy z minulosti. Plus 7 dní ho prichytilo v roku 2008, ako ide Šutta na stretnutie k Paškovi. Vtedy politik priznal, že sa dobre poznajú.

„Pavol Paška má ako politik široké portfólio kontaktov z najrôznejších oblastí, pozná tisícky ľudí,“ znela odpoveď z kancelárie Národnej rady.

Šuttove bydlisko
Zobraziť galériu (4)
Šuttove bydlisko  (Zdroj: mmm)

Na vzťah šéfky škandalóznej firmy z kauzy CT-čka Bilej sme sa pýtali v 10. novembra. Pýtali sme na to, ako dlho spolu žije Bilá a Šutta a či môžu vylúčiť, že Šutta loboval za spoločnosť Medical Group. Deň nato, 11. 11,. sa vrátil z USA Juraj Koval, ktorý sa priznal k tomu, že je majiteľom firmy a oznámil, že Bilú za nezvládnutie obchodu odvolal.  

Paškovo prepojenie na firmu
Zobraziť galériu (4)

„Napriek tomu sa Medical Group zúčastnila tendrov, ktoré s jej náplňou práce nijak nesúvisia. Považujem to za vážne zlyhanie predstavenstva spoločnosti a jej generálnej riaditeľky. Aj preto zvolávam na zajtrajší deň rokovanie príslušných orgánov spoločnosti Medical Group Europe, a.s. Praha a Medical Group SK, a.s. za účelom odvolania generálnej riaditeľky a predsedkyne predstavenstva z funkcií v týchto spoločnostiach, a tiež k ďalším personálnym zmenám,“ napísal Koval.

Zaujímavé je aj to, že Medical Group dodáva lieky aj do nemocnice sv.Jakuba v Bardejove. Pritom v nej je Šutta ako nominant VÚC, ktorému vládne smerák Peter Chudík, šéfom správnej rady. Šutta vlastní byt v rodinnom dome v lukratívnej časti Košíc. Služobný mobilný telefón nám nedvíhal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu